Zes soorten asparagus bij Kwekerij JCM Mulder

De Setaceus, Densiflorus Meyers, Falcatus, Umbellatus en Densiflorus Cwebe zijn de asparagus soorten, die gekweekt worden bij Kwekerij JCM Mulder. Onder leiding van de drie broers Sjon, Erwin en Berry wordt dit niche product op 40.000 m² in Honselersdijk geteeld. Een echt familiebedrijf met passie voor dit exclusieve bladproduct!Het bedrijf is gestart door opa Mulder en er werd lange tijd maar één asparagus soort geteeld. Toen de derde generatie in het bedrijf kwam, is het roer omgegooid. Erwin vertelt dat ze een groot assortiment willen aanbieden in deze nichemarkt. “Tegenwoordig kunnen we complete pakketten aanbieden met een mix van de verschillende asparagus soorten.” De zes soorten, die geteeld worden bij Kwekerij JCM Mulder, zijn bedoeld voor de exclusievere bloemist. “Onze asparagus zijn fijn van blad en apart. Ze zijn anders dan gemiddeld. De asparagus in kattenstaart-, pluisachtige- en veervormen zijn erg populair”.Familierecept
Wat is het familierecept? De broers vertellen dat de kracht van het aantal ogen groot is. “We zijn alle drie ondernemers en met drie paar ogen zie je natuurlijk meer dan dat je alleen rond loopt.” Voor de heren is topkwaliteit prioriteit. Er wordt extra gelet op sorteringen, kwaliteit en de kleur van het gewas. FleuraMetz inkoper Peter van den Berg kan dit beamen: “De kwaliteit is goed, groen van kleur en er mankeert niets aan.” Sterk, kleur en vorm: dat zijn de drie criteria waar de asparagus hoog op moet scoren voordat hij de deur uit gaat.

Green Well Westland
Niet alleen het eindresultaat is belangrijk bij Kwekerij JCM Mulder, ook wordt er veel waarde gehecht aan duurzaam ondernemen. Eind 2011 is de kwekerij aangesloten bij het Green Well Westland aardwarmteproject. “Van drie kilometer diepte wordt warm water omhoog gepompt. Via een warmtewisselaar wordt de warmte verdeeld naar de aangesloten bedrijven. Het afgekoelde water wordt weer terug de aarde in gepompt”. Op deze manier wordt de kas op een milieuvriendelijke en duurzame manier verwarmd en gekoeld.Maart
De afgelopen jaren is JCM Mulder enorm gegroeid: van anderhalf naar vier hectare. Er is niet alleen groei te zien qua oppervlakte, ook de samenwerking met FleuraMetz is uitgebreid. “We kennen elkaar via het kopen op de klok. Sinds 1 maart zijn we Preferred Supplier en de samenwerking bevalt goed.”

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.