Jan van der Lans, FloraXchange;

Koppelen van software ontzorgt de handel

Tholen - Elke week groeit het aantal leden van FloraXchange met vijf tot tien nieuwe kwekers. Het zijn er inmiddels ruim 900. Waarin schuilt dit succes of – nog basaler – hoe komt het dat kwekers en exporteurs zich en masse bij FloraXchange aansluiten?

Jan van der Lans, accountmanager bij FloraXchange: “FloraXchange is een communicatieplatform dat kwekers ondersteunt in het verspreiden van het specifieke aanbod. Kwekers houden op FloraXchange hun assortiment bij en van daaruit wordt het specifieke aanbod kenbaar gemaakt aan kopers waarmee hij is gekoppeld. Die kweker doet dit bij ons, omdat wij koppelingen tussen allerlei verschillende software faciliteren. De kweker hoeft niet alles ook nog elders te uploaden, of koppelingen te maken met bijvoorbeeld PlantConnect, of – heel belangrijk – met de webshop van de exporteur. Wat voor software een kweker of een exporteur ook gebruikt, via FloraXchange zorgen wij dat alle informatie toegankelijk en uitwisselbaar is. Voor de exporteur heeft dit weer als voordeel dat hij niet eindeloze bergen mails met aanbodlijsten hoeft door te spitten en bovendien kan hij het aanbod makkelijk filteren. In de kern is het niets meer en niet minder en groeit het aantal leden doordat de een de ander uitnodigt (en verloopt die groei dus ‘vanzelf’).”
 
Het bedrijf verandert de keten niet – zo wil Van der Lans benadrukken – en beoogt dat ook niet te doen. “Wij faciliteren, brengen de connectie tot stand en zorgen voor de softwarekoppelingen. Wij zorgen dat de communicatie makkelijker verloopt. Beide partijen worden op ICT gebied ontzorgd, kunnen elkaar makkelijk vinden en eenvoudig met elkaar in contact komen.”

Deelnemende kwekers & exporteurs
Een overzicht van exporteurs die hun systemen gekoppeld hebben met FloraXchange vindt u hier; een overzicht van alle bij het platform aangesloten kwekers is hier te raadplegen.

Aanmelden voor FloraXchange, tot slot, kan hier.

Voor meer informatie:
FloraXchange
Jan van der Lans
T: 0174-725490
E: jan@floraxchange.nl
www.floraxchange.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.