Voormalig directeur FH opgestapt bij NS

Afgelopen vrijdag is NS-Topman Timo Huges per direct opgestapt. De commissarissen van de vervoerder zeiden het vertrouwen in hem op en ook volgens minister Dijsselbloem, die hem op het matje had geroepen, was het vertrouwen in de voormalig bestuurder van FloraHolland 'volledig verdwenen'.

De commotie ontstond nadat bekend werd dat concurrentiegevoelige informatie oneigenlijk verkregen was, waardoor aanbestedingen in Limburg niet aan concurrent Veolie, maar aan de eigen dochterondernemeing Abellio werden doorgespeeld. Timo Huges zou hiervan op de hoogte zijn geweest. In het onderzoek naar de fraudezaak zou Huges onvoldoende en onvolledige informatie hebben versterkt.

Dit is een blamage op een voorheen succesvolle carrière als bestuurder. Timo was van 2006-2008 algemeen directeur van Bloemenveiling Aalsmeer en van 2008 - 2013 algemeen directeur van FloraHolland. Twee jaar geleden werd de topman met veel enthousiasme binnengehaald. Hij zou de reiziger weer op 1 zetten, vestigde zijn kantoor niet in een penthouse maar tussen de medewerkers van de klantenservice en zou, zo zei hij in een interview met het Financieel Dagblad, 'het bedrijf besturen alsof het zijn eigen bedrijf was.'

Een dag voor zijn vertrek, afgelopen donderdag, was er nog een lichtpuntje voor Huges. De NS slaagde erin een akkoord over een nieuwe CAO te bereiken. De salarissen van het NS personeel gaan de komende 2,5 jaar met vijf procent omhoog. "Maar voor Huges kwam dat te laat," aldus dezelfde krant.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven