Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame hedera bij Van den Berg

In Luttelgeest is Van den Berg Hedera te vinden, preferred supplier van FleuraMetz. Op het eerste gezicht lijkt het een klein bedrijf, maar schijn bedriegt: het bedrijf heeft grote idealen.



Footprint
Sinds 1 januari is Van den Berg Hedera lid van Benefits of Nature, een organisatie die de duurzaamheid van de hele tuinbouw distributieketen meet, verbetert en vernieuwt. Zij berekenen de footprint, de voetafdruk die een bedrijf achterlaat. De term footprint staat voor de gevolgen van een bepaalde leefstijl voor mens, natuur en toekomstige generaties. "Natuurlijk is het gunstig voor de verkoop als je kunt aantonen dat je duurzaam bezig bent. Maar we willen zelf ook weten of we op de goede weg zijn," aldus eigenaar Carlo van den Berg.

Ontwikkelingswerk
Dat Carlo van den Berg bewustzijn en duurzaamheid erg belangrijk vindt, is ook te zien aan het ontwikkelingswerk waar hij zich mee bezighoudt. In Kenia, waar de jonge hederastekjes van Van den Berg Hedera vandaan komen, ondersteunen Carlo en zijn vrouw een lokaal weeshuis: "Zo’n vier, vijf keer per jaar gaan we naar Kenia en nemen dan kleding mee vanuit Nederland en kopen voedsel ter plaatse." Op het terrein van de stekkwekerij bevindt zich een klein ziekenhuis en een schooltje met een computerklas voor de werknemers, hun familie en lokale bewoners. Deze twee projecten worden eveneens door Van den Berg Hedera ondersteund.



Het product
Het verhaal achter het product klopt, maar wat is er zo bijzonder aan het product zelf? Door de unieke manier van telen in zogenaamde piramides, krijgen de planten bij Van Den Berg Hedera veel licht en hebben ze meer ruimte. De ranken worden hierdoor langer en voller. Ook hebben de hederaplanten veel volume, omdat er doorgaans meer stekjes in een pot worden geplant dan bij andere hederakwekers.

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: