Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anthos stapt uit BO Sierteelt

Het bestuur van Anthos is uit de Brancheorganisatie Sierteelt (BO Sierteelt) gestapt. Reden is dat men zich niet kan vinden in het opleggen van verplichte heffingen. De BO zou zich bovendien eigenlijk alleen richten op het verkrijgen van Algemeen Verbindend Verklaringen (AVV’s), aldus Anthos.

De BO Sierteelt is in 2015 opgericht en naast Anthos participeren Royal Flora Holland, de KAVB, de VGB, LTO Glaskracht en de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten in deze stichting. Deze Brancheorganisatie is door het ministerie van Economische Zaken officieel erkend wat haar de mogelijkheid biedt om bij voldoende draagvlak een heffing op te leggen aan ondernemers die onder de werkingssfeer van de BO vallen. Naar het middel van de AVV wordt in het bijzonder gegrepen voor de financiering van fundamenteel en strategisch onderzoek.

Het bestuur van Anthos is geen voorstander van het opleggen van een verplichte heffing in een tijd waarin ondernemers in hun eigen bedrijf willen investeren om zich in de markt te kunnen onderscheiden. Daarnaast heeft de organisatie zelf ervaring opgebouwd met het investeren in collectieve activiteiten op het gebied van markttoegang, onderzoek en promotie, waar de aangesloten bedrijven op vrijwillige basis jaarlijks zo’n 3 mln. euro in investeren.

Bron: Anthos 

Fotocredits: Greenity  

Publicatiedatum: