Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw nieuwe stadskwekerij Rotterdam van start

Niet alleen productietelers moeten tegenwoordig met hun kassen weleens plaats maken voor woningbouw, ook de stadskwekerij van Rotterdam treft dat lot. De kwekerij verhuist van een perceel naast het Kralingsebos naar een perceel vlak bij Rotterdam The Hague Airport. Daar is het heiwerk voor de bouw van een nieuwe kas gestart, deelt Technokas, dat de kas gaat bouwen en de verwarming gaat leveren.

Op het bouwbord komen we verder Elektravon tegen voor de elektrotechniek, Haket voor de watertechniek in de kas, Stolze voor de installatietechniek in de kas, Huisman Screen Systems voor de scherminstallaties en Kroes Aannemingsbedrijf voor het grond- en betonwerk.

Bij de kas komt ook een bomendepot. De gemeente Rotterdam slaat er gezonde bomen op die plaats moesten maken voor (bouw)projecten of andere werkzaamheden. Het bomendepot is uniek in Nederland. Lees meer over de Havenloods en de verhuizing van de bomen naar de nieuwe plek waar ook de stadskwekerij komt in De Havenloods.

Dat een verhuizing eraan zat te komen, was in 2017 al bekend.

Publicatiedatum: