Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Warm weer beïnvloedt handel

"Na regen komt zonneschijn"

Tholen - Bij Potplantenkwekerij Wilbert de Rijke merken ze dat het warme weer van afgelopen week invloed heeft op de handel: "Over het algemeen loopt het iets moeizaam, zeker afgelopen week met het warme weer, merkten we dat mensen liever naar het strand gaan dan naar het tuincentrum. Elk jaar hebben we natuurlijk periodes van veel regen en dan weer warmer weer, maar vorig jaar liep de handel wel beter vergeleken met dit jaar. Tot Moederdag liep het wel goed, maar daarna is de verkoop door het slechte weer in de weekenden matig geweest. Wij kweken gewoon een vast assortiment, dus onze klanten bestellen dagelijks wat ze nodig hebben en dat blijft gelukkig wel stabiel."


De kwekerij van Arie Bouman Tuinplanten

"Het weer is niet optimaal, als ik nu naar buiten kijk is het een doffe ellende", vertelt Dennis van Arie Bouman tuinplanten. "Je kan duidelijk merken dat het weer van invloed is geweest op handel, maar op een of andere manier weten we tegen de stroom in te zwemmen." Toch zitten ze nog elke week boven de omzet van vorig jaar, deels ook door een stuk nieuwe business. Dennis gaat verder: "We hebben ook een groot commercieel team rondlopen die boven op de verkoop zit. Wat betreft onze kwekerij is de hoofdteelt tuinrozen, en die lopen waanzinnig goed. Het kost wel veel werk om de rozen gezond te houden door de vele regen, er komt een hoop snoeiwerk bij kijken." Afgelopen week was het een stuk beter qua temperatuur, en ook dat is te merken, zegt hij: "Als het paar dagen achter elkaar mooi weer is, merk je dat in bestellingen. Klanten bestellen dan gelijk veel in onze webshop. Als het in het weekend goed weer is, dan merken we op zondag dat er veel besteld wordt in de shop, zeker als de voorspellingen ook goed zijn voor de volgende dagen. We zitten nu eenmaal in een business waar veel op emotie wordt gekocht, dus de zon doet veel goeds voor de verkoop."

Voor meer informatie:
Kwekerij Wilbert de Rijke
Claes de wyckerlaan 11
2681 PM Monster
Tel.: +31 (0)6 37 18 08 14
[email protected]
www.kwekerijwilbertderijke.nl

Arie Bouman tuinplanten B.V.
Wijksestraat 18
4261 TT Wijk en Aalburg
Tel.: 0416-692632
[email protected]
https://www.ariebouman.nl/