Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog geen akkoord bereikt voor cao Groothandel Bloembollen

De cao-onderhandelingen in de groothandel in bloembollen zijn na drie onderhandelingsrondes vastgelopen. Vakbonden FNV en CNV hebben het loonbod van werkgevers afgewezen en besloten de onderhandelingen na de zomer voort te zetten.

Onenigheid over het loonbod
De werkgevers boden een loonsverhoging van 7,25% gespreid over een periode van twee jaar. De loonsverhoging zou gefaseerd worden uitgekeerd over vier momenten binnen deze twee jaar. Door de afwijzing van het bod zijn de onderhandelingen momenteel stopgezet. In september worden de onderhandelingen hervat.

Andere discussiepunten
Naast het loonbod zijn er ook andere discussiepunten, zoals de seniorenregeling. De werkgevers willen deze regeling voortzetten met de volgende wijziging: werknemers in de seniorenregeling zullen meer uren maken in de piekperiode. Deze extra uren worden gecompenseerd. Over een aantal andere punten is er wel overeenstemming bereikt. De huidige cao is automatisch met een jaar verlengd tot 30 juni 2025. Hiermee blijven de rechten voor de werknemers gewaarborgd.

Bron: FNV

Publicatiedatum: