Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitdagend tulpenseizeon

"De bollen die wél beschikbaar zijn, gaan voor hoge prijzen over de kop"

Tholen - Het is een moeizaam jaar voor de tulp, met minder bollen beschikbaar dan normaal en flink hoge prijzen voor de tulpen en tulpenbollen die wel beschikbaar waren.

Ronald Arkesteijn van Zyon vertelde in een eerder interview al dat er mede door de weersomstandigheden minder bollen beschikbaar zijn, waardoor voor het grootste gedeelte de vraag groter is dan het aanbod. Dit zorgt voor een overspannen markt waarbij de tulpen op de klok soms wel voor bijna het dubbele bedrag dan normaal verkocht worden.

Ook bij WAM Pennings merken ze dat het een uitdagend jaar is voor de tulp. Allan Visser vertelt over het tulpenseizoen van dit jaar: "Het seizoen valt dit jaar wel wat tegen. Het is een moeilijk jaar met minder opbrengst, veel vanwege de weersomstandigheden. Ook van de Nederlandse bollen die wij hebben ingekocht zijn best wat afmeldingen, of wordt er soms maar de helft geleverd. Een logisch gevolg van weinig beschikbaarheid, is dat de bollen die wél beschikbaar zijn voor hele hoge prijzen over de kop gaan. Vergeleken met vorig jaar, wat ook niet al te best was, is dit jaar er niet veel beter op geworden. Over volgend jaar kunnen we nog niet te veel zeggen, maar we hopen dat het tulpenseizoen van 2025 een stuk beter wordt." Het tulpenseizoen loopt bij WAM Pennings tot ongeveer half augustus voor de kwekerij en voor de export zelfs wel tot het einde van dit jaar.

Voor meer informatie:
Allan Visser
WAM Pennings
0252 342 060
[email protected]
www.wampennings.nl


Ronald Arkesteijn
Zyon Group B.V.
0174 21 07 50
[email protected]
www.zyon.eu