Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Huub Tonies, Ditoplant

Bewezen sterke soorten zijn baas in vaste planten assortiment

Tholen - Normaal gesproken gaat er veel aandacht uit naar alles wat nieuw is. Dat is niet verwonderlijk, maar ook in de plantenwereld is er wel degelijk een assortiment dat traditioneel, goed en degelijk is, en waarin de markt juist gebaat lijkt te zijn bij niet teveel reuring.

Een bedrijf dat min of meer op deze lijn zit is Ditoplant, een plantenvermeerderaar uit Noordwijkerhout. De klant vindt er "een totaalpakket met de meest algemene soorten", zo vertelt mede-eigenaar Huub Tonies, dat zijn weg vindt naar een grote groep veelal trouwe klanten door heel Europa.

"Het betreft primair soorten die niet kwekersrechtelijk beschermd zijn. Dat zijn dus oude, sterke rassen, die zich over de jaren bewezen hebben. Natuurlijk moeten we actueel blijven en volgen we de ontwikkelingen op het gebied van veredeling, maar een introductie moet wel iets toevoegen. In de praktijk zie je veel noviteiten die er weliswaar mooi uitzien, maar waarvan maar de vraag is of deze jaar op jaar zal blijven presteren. Dat maakt dat bewezen sterke soorten niet zomaar verdwijnen en ook dat er bij ons en onze klanten minder sterk in trends gedacht wordt."

Phlox Sweet Summer® serie
De pluggen gaan op Deense karren heel Europa door. In de winter verkoopt Ditoplant ook nog een groot assortiment vollegrond planten, oftewel losse wortels. Daarnaast veredelt men herfstanemonen en kent men het bedrijf in de markt vooral van de Phlox Sweet Summer serie, een serie phloxen die met zijn compactheid, donkere blad, stevige steel en uitstekende teelteigenschappen een "revolutie" in dit segment teweeg gebracht heeft heten. "Waar onze handel in de vaste planten redelijk stabiel is over de jaren, zijn we hierin wel hard aan het groeien", besluit Huub. "De laatste jaren groeit de interesse hard en hebben we, dankzij verschillende samenwerkingen zoals met Syngenta Flowers, onze genetica stevig op de kaart gezet."

NB omdat beide vennoten geen opvolging hebben en het belang van voortzetting van het bedrijf bovenaan staat, wordt uitgekeken naar een geschikte overnamekandidaat. Neem contact op met Huub via onderstaande contactgegevens.

Voor meer informatie
Ditoplant
T: (0)252-340018
E: info@ditoplant.nl
https://www.ditoplant.nl/