Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vakbonden voeren druk op in cao-onderhandeling tuinzaadbedrijven

Werknemers bij tuinzaadbedrijven in Noord-Holland kunnen in de vroege ochtend van 11 en 12 maart een verrassingsbezoek verwachten van vakbondsteams van CNV en FNV. Dat hebben de vakbonden maandagochtend vroeg aangekondigd. Er is een bezoek gebracht aan Enza in Enkhuizen, PanAmerican Seeds in Hem en bij Pop Vriend Seeds in Andijk. Ze roepen daar de werknemers op voor een informatiebijeenkomst in de lunchpauze.

De bonden willen bij de werknemers polsen hoe het verder moet, nu de werkgevers afgelopen vrijdag de kans hebben laten lopen om een nieuwe cao af te spreken.

De cao voor de 6.400 werknemers bij de tuinzaadbedrijven is eind vorig jaar verlopen. De werkgevers hebben een eindbod gedaan voor een nieuwe cao, maar tot een akkoord kwam het niet.

Ook dinsdagochtend brengen de vakbondsteams verrassingsbezoeken aan een aantal bedrijven in Noord-Holland. Op maandagavond 18 maart organiseren de bonden een informatiebijeenkomst in café De Paus in Lutjebroek.

Publicatiedatum: