Iribov heeft een traywasser van Limex gekocht die het reinigen van diverse trays en kratten mogelijk maakt. De machine kan aangepast worden voor verschillende maten. Iribov is een tuinbouwbedrijf dat uitgangsmateriaal produceert voor de nationale en internationale land- en tuinbouw door middel van weefselkweek.

Michiel van Bennekom, verantwoordelijk voor business development binnen Iribov, geeft inzicht in de beweegredenen achter de automatiseringsinspanningen van het bedrijf. "Weefselkweek is een arbeidsintensief proces," zegt Michiel. "Hygiëne is van groot belang voor ons, en daarom hebben we enkele jaren geleden besloten om te automatiseren. Wij hebben in Limex een goede partner gevonden."

Duurzaamheid en hergebruik
Eén van de belangrijkste overwegingen bij Iribov is duurzaamheid. Michiel legt uit: "De plastics die wij daarin gebruiken zijn een dure grondstof en bij de mogelijkheid om te wassen doet ook de mogelijkheid om ze te hergebruiken zich voor. En dat maakt het passend in onze bedrijfsfilosofie.”

Efficiëntie in de kas
Richard Mooij, bedrijfsleider in de kas, benadrukt het belang van flexibiliteit in het gebruik van de geïmplementeerde reinigingsmachine. "De machine kan eenvoudig worden aangepast voor verschillende tray- en kratmaten," legt Richard uit. "Dit maakt het wassen van diverse producten mogelijk, waardoor we efficiënter kunnen werken."

Samenwerking
Bart, Sales Engineer bij Limex, benadrukt de nauwe samenwerking met Iribov en de aandacht voor reinheid. "Iribov bevindt zich in het hoogste segment op het gebied van plantenveredeling, en daarom zijn de hoogst mogelijke reinheidseisen vanzelfsprekend," zegt Bart. “Met het automatisch reinigende bandfilter, kunnen bijvoorbeeld de resten agar of potgrond die er op of in de kratten zitten, makkelijk verwijderd worden.”

De samenwerking tussen Iribov en Limex wordt gekenmerkt door plezierige communicatie en efficiëntie. Michiel concludeert: "Limex doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen. We zijn uiteindelijk zeer tevreden met het geleverde product, waarmee we goed kunnen werken."

Voor meer informatie:
Iribov
Middenweg 591-B
1704 BH Heerhugowaard
Tel.: +31 72 5742427
info@iribov.com
www.iribov.com

Limex Machine Exploitatie B.V.
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
Tel.: +31(0)77 307 44 12
sales@limex.nl
www.limex.nl