Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stef Koene mede-eigenaar geworden van Beauty Plants

“We willen de grootste Mandevilla-producent van Nederland worden”

Het is een richting die de mannen nooit voor zichzelf hadden uitgestippeld, maar op 26-jarige en 35-jarige leeftijd zijn Stef en Tim Koene toch ondernemers in de tuinbouw geworden. Nadat Tim negen jaar terug al mede-eigenaar werd, zette ook Stef afgelopen week (we hadden het bericht even gemist) zijn handtekening onder een definitieve verbintenis met Beauty Plants. De twee broers nemen het bedrijf over van vader Nol, die op 61-jarige leeftijd terugtreedt. In zeven jaar tijd groeide Beauty Plants uit tot een van de grootste aanvoerders van de populaire Mandevilla. "Het is niet de bedoeling dat we het gaspedaal voorlopig loslaten. We willen het nog een stukje harder intrappen."

Op vier locaties in Maasland (zeven hectare) teelt Beauty Plants drie bloeiende potplanten. Naast de Mandevilla staat er Camellia en Anigozanthos in de kassen. Vooral met die eerste teelt, een bloeiende kuipplant, is het bedrijf succesvol. Beauty Plants legt zich toe op de Sundaville-collectie. Door nieuwe introducties staat het familiebedrijf regelmatig in de spotlights. Zowel in 2022 en 2023 waren er eervolle tweede plaatsen bij de verkiezing van de Glazen Tulp.

Het is ook de manier waarop de broers Beauty Plants willen voortzetten: als een innovatief bedrijf, ook in de omgang met personeel. Niet toevallig spraken de twee al eens over het ‘stoffige imago’ van de tuinbouwsector. Dat imago was ook de reden dat Tim en Stef geen plannen hadden om het bedrijf van vader Nol voort te zetten. Tim zag een carrière als architect voor zich, Stef had een hbo-opleiding commerciële economie achter de rug. Negen jaar terug stapte Tim alsnog in om naast vader Nol de operationele bedrijfsvoering op zich te nemen. Later volgde ook Stef, die kansen zag om zijn commerciële ideeën in het eigen familiebedrijf door te voeren. Stef: "Uiteindelijk hebben we beiden voor de tuinbouw gekozen en zijn we er op gebrand om impact te maken in deze sector."

Beauty Plants verder uitbouwen
Met Nol als strategisch adviseur langs de zijlijn willen de twee de komende jaren Beauty Plants verder uitbouwen. Doel: de grootste Mandevilla-producent van Nederland worden. Stef: "We willen ook richting de tuincentra opschuiven, door een eigen presentatie te ontwikkelen. En de consumentenwebshop kan zeker nog groter worden. We verkopen op die site niet alleen planten, we vertellen ook veel over het product. Ook in de verkoop van Mandevilla pakketten zien we toekomst: meerdere Mandevilla’s bij elkaar in een pot, met potgrond en hydrokorrels erbij. De consument wordt tegenwoordig graag ontzorgd en dat is precies waar we de B2C-webshop op hebben ingericht."

"Nieuwe teelten moeten écht wat toevoegen"
Bang voor toenemende concurrentie is Beauty Plants niet. Tim, de ‘teeltman’ van de twee: "Je ziet de Mandevilla steeds bekender worden bij de consument. Maar de productie groeit niet heel hard, het is geen eenvoudig product om te kweken." Ook zijn er plannen om nieuwe bloeiende teelten aan het assortiment toe te voegen. "We willen de ruimte in de kas optimaal invullen. Momenteel hebben we nog een aantal maanden dat onze kassen zo’n 25 tot 30 procent leeg staan. We willen er naartoe dat de kas jaarrond 90, 95 procent van de tijd vol staat. Komend jaar worden er veel producten getest en daar gaan we onze conclusies uit trekken. Voorwaarde is wel dat de markt daar ook wat aan heeft. Wij zijn geen kwekers die de kas vullen om het vullen. Het moet écht wat toevoegen."

Voor meer informatie:
Beauty Plants
Stef Koene
stef@beautyplants,nl.
https://www.beautyplants.nl/

Publicatiedatum: