Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veiling Rhein-Maas:

"Opgeven jaarmelding potplanten voor 2024"

In week 48 wordt voor de aanvoerders van potplanten de digitale jaarmelding voor het ingeven van de voor 2024 geplande aanvoeraantallen geopend. De betreffende aanvoerders ontvangen hierover een e-mail. Er wordt gevraagd om de geplande aantallen voor de aanvoer bij de veilingklok in de periode van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 in te vullen. Dit is mogelijk tot en met 31 december 2023.

Aanvoermeldingen potplanten zijn verplicht
Aanvoerders van potplanten die bij de veiling willen aanvoeren, zijn volgens het veilingreglement ook in 2024 verplicht een jaarmelding en wekelijks een weekmelding af te geven. Dit betekent dat niet voor de veiling aangemelde producten, afhankelijk van de marktsituatie, voor de verkoop aan de klok geweigerd kunnen worden.

Afhankelijk van de productgroep moet de jaarmelding voor potplanten gebeuren in december voor de periode van 1 januari tot en met 31 december of in juni voor de periode van 1 juli tot en met 30 juni. De jaaropgave voor producten die in juni van dit jaar voor juli 2023 tot en met juni 2024 zijn doorgegeven (Bellis, Euphoria, pulcherrima, Helleborus, bol- en knolgewassen, Myosotis, Oxalis, Primula acaulis en Azalea bloeiend), worden niet beïnvloed door de activering van deze ingavemogelijkheid en kunnen ook niet meer worden gewijzigd.

Gemelde en geaccepteerde aantallen
Mocht het zijn dat de doorgegeven aanvoeraantallen van bepaalde producten niet in de gemelde stuksaantallen worden geaccepteerd, dan kunnen de aangepaste aantallen direct na de aanmeldfase in de online omgeving van de jaarmelding onder `geaccepteerd┬┤ worden bekeken. Iedere aanvoerder heeft dagelijks de mogelijkheid om de door hem gemelde aanvoeraantallen ten opzichte van de aangevoerde aantallen in te zien.

Bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum: