Mijlpaal bereikt met centraal veilen: Rijnsburg ook aangesloten

Sinds vorige week donderdag is Rijnsburg aangesloten op de eerste centrale bloemenklok C06. Daarmee is dit de eerste klok waarop FloraHolland het aanbod van drie fysieke hubs digitaal centraliseert op één centrale veilingklok.

Spannende tijden
De afgelopen maanden, maar in het bijzonder de afgelopen week, is enorm hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Volgens een zorgvuldig samengesteld draaiboek zijn alle stappen doorlopen en getest. Hier waren veel verschillende afdelingen en medewerkers bij betrokken.

Hoewel alle betrokken gespannen meekeken, werkte alles tecnisch gezien prima en verliep de veiling probleemloos. De random locatieloting leverde op dat Rijnsburg als eerste was geloot, daarna Naaldwijk en als laatste Aalsmeer. In de mijnzaal van Rijnsburg was de centrale klok geprojecteerd zodat lokale kopers het overzicht kunnen behouden. Ook digitaal wisten kopers de centrale klok goed te vinden, er waren meer dan 100 kopers ingelogd. Dit zorgde voor veel koopkracht en goede prijzen. Kortom een veildag om door een ringetje te halen.

Rijnsburgse kopers kopen mee
Veilingmeesters Mark van Niel en Amerik de Best zijn erg tevreden na de eerste veildag: “We zagen dat er beduidend meer kopers ingelogd waren op C06. Ook zagen we de Rijnsburgse kopers meekopen en de prijzen waren goed. Morgen maken we nog een kleine aanpassing in de geprojecteerde klok, zodat kopers een paar partijen van tevoren al kunnen zien of er een partij aankomt welke op Rijnsburg beschikbaar is.”

Voorbereiding centraal veilen rozen
Het toevoegen van het aanbod uit Rijnsburg op centrale klok C06 was de tweede stap in de voorbereiding naar het centraal veilen van rozen. Met deze stap heeft men de techniek definitief getest van het centraal veilen over drie fysieke hubs (locaties). De volgende stap volgt deze week, dan begint veilgroep 200 op de eerste nieuwe rozenklok C07.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.