Speciaal ontwikkelde meststof voor substraten met compost

Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen moeten er aanpassingen gedaan worden aan de meststoffen die BOL toevoegt aan het substraat. Anders dan bij substraat op basis van veen bevat compost een gehalte aan kalium en micro-elementen, hierdoor sluit de voorraadbemesting met de gangbare substraat meststoffen soms minder goed aan bij de gewasbehoefte. Het bedrijf heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld.

Om in substraat met compost tot de juiste verhoudingen te komen heeft BOL voor substraten die compost bevatten dan ook een speciale meststof ontwikkeld: ComFert. Naast een juiste N-P-K-verhoudingen sluit ComFert ook beter aan bij de gewenste gehaltes aan micro-elementen. Afgelopen maanden heeft BOL ComFert uitvoering getest en zijn ze ervan overtuigd dat de meststof een veilige en goede oplossing is voor de basisbemesting van substraten met compost.

Voor meer informatie:
BOL
Nieuw Oranjekanaal 95
3151 XL Hoek van Holland
Tel: +31 615 865 447
info@bolpotgrond.nl
www.bolpotgrond.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.