Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Btw-lobby om btw-tarief 9% in sierteelt te houden

Het lage btw-tarief van 9% staat weer volop ter discussie op dit moment. Een stijging naar de 21% is dan ook niet ondenkbaar. Uit een onlangs gepresenteerd onderzoek, naar de effectiviteit en doelmatigheid van een verlaagd btw-tarief, komt naar voren dat een verlaagd btw-tarief (te) weinig bijdraag. Op de website van de Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) is te lezen dat de de VBW participeert voor de lobby in het sierteeltcluster om een verhoging van het btw-tarief in de sierteelt tegen te gaan.

Stand van zaken
VBW vraagt op verschillende manieren aandacht van de politiek om de argumenten hoog op de agenda te krijgen en te houden:

  • Op 6 juni is er een technische briefing van de 2e Kamerfracties geweest van het btw-rapport. Hiervoor was niet veel belangstelling;
  • Op 7 juni is er een gesprek geweest met het onderzoeksbureau en alle laag-btw-sectoren om het ongenoegen over de inhoud van het rapport te uiten. Dit zal helaas niet resulteren in een correctie op de inhoud.

Om tegenwicht te geven op het bestaande rapport, heeft het Sierteeltcluster opdracht gegeven voor het actuelere vervolgonderzoek naar de vier effecten van een eventuele btw-stijging (werkgelegenheid, omzet, sierteelt voor mensen met een beperkte portemonnee en consequenties overheidsfinanciën). De verwachting is dat de resultaten uit dit vervolgonderzoek begin juli kunnen worden gepresenteerd.

In de tussentijd zal het Sierteeltcluster de lobby-strategie voor de komende zomer voorbereiden. Deze zal zich vooral richten op de gehele Tweede Kamer, maar zeker ook op de Boeren Burger Beweging (BBB) omdat een eventuele btw-verandering ook door de Eerste kamer moet en BBB hier de meerderheid heeft.

Bron: VBW

Publicatiedatum: