Hans Boer, J.F. Boer Aanhangwagens en Stroomaggregaten:

"Gevraagde vermogen van aggregaten in tuinbouw gigantisch toegenomen"

Tholen - De stroomaggregaten van Boer Berkel, zoals J.F. Boer Aanhangwagens en Stroomaggregaten in de volksmond wordt genoemd, gaan de hele wereld over. Hoewel ook kippen- en varkensboeren tot zijn klantenkring behoren, blijft de tuinbouw met zo'n 70% nog altijd het grootste aandeel vertegenwoordigen. "Zowel de verkoop, verhuur als de reparaties blijven goed doorlopen. Afgelopen jaar zorgde de oorlog in Oekraïne plotseling voor extra vraag. Maar de drukste periode is traditioneel vlak voor Kerst. Dan staat de kas leeg en willen tuinders de laatste investeringen doen", weet Hans Boer.De aggregaten die in de werkplaats gerepareerd worden, zijn inmiddels over de hele wereld te vinden. De Nederlandse tuinders die zich wereldwijd verspreid hebben, komen terug bij Boer Berkel voor hun stroomzekerheid. "Vroeger konden tuinders goed af met lagere vermogens tot 100 kVA. Die aggregaten draaien nog steeds, maar door alle zonnepanelen, wkk's, warmtepompen en aardwarmte-installaties is het vermogen gigantisch toegenomen", vertelt Hans, die moet bekennen wel wat te moeten wennen aan de mentaliteit van de jonge generatie tuinders. "Hun ouders kochten bij ons hun aggregaat, omdat er Boer opstond en ze dat een bepaalde kwaliteitsgarantie gaf. Maar de nieuwe generatie komt dan op puntschoentjes met hun smartphone aanzetten..."

Puntschoentjes of niet, iedereen wordt bij Boer Berkel netjes behandeld, zo weet ook de lokale bevolking de aggregaten en aanhangerspecialist goed te vinden. "Het is hier de hele dag een komen en gaan", lacht Hans. Het bedrijf kent een lange historie. Ruim honderd jaar geleden opende de grootvader van Hans Boer, Piet Boer, een kachelsmederij in Berkel en Rodenrijs. Door de jaren heen besloot hij zich meer toe te leggen op de verkoop van aggregaten. Later nam zijn zoon Jo, de vader van Hans, de zaak over en inmiddels zwaait Hans zelf alweer dertig jaar de scepter.En wat de toekomst brengt? Hoewel er geen opvolger in de familie klaarstaat, is stoppen voor Hans nog niet aan de orde. "Je moet de projectontwikkelaars de kost niet geven die hier allemaal zijn langsgeweest om deze locatie in het dorp over te nemen. Maar ik verwijs ze allemaal door naar mijn huismakelaar en dan hoor ik het wel", lacht Hans. "Stroomaggregaten kan ik van elke locatie verkopen en daar ga ik bij gezondheid dan ook zo lang mogelijk mee door!"

Voor meer informatie
Hans Boer
J.F. Boer Aanhangwagens en Stroomaggregaten
Rodenrijseweg 39
2651 BM Berkel en Rodenrijs
Tel: 010 - 511 38 12
info@boerberkel.nl
www.boerberkel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.