29 en 30 maart, Wesselman Flowers

Havatec presenteert nieuwe machines tijdens Demodagen

Tijdens de Demodagen krijgen tulpenbroeiers een kijkje in de werking van de twee nieuwste machines van Havatec. Als producent van high-tech machines, biedt Havatec geavanceerde oplossingen voor inspectie en verwerking van tuinbouwproducten. Het bedrijf is gespecialiseerd in X-ray en camera sorteertechnieken en neemt hiermee een koppositie in in de industrie.

De twee nieuwe machines zijn de Falcon Bollenplanter en de Tulpenverenkelaar. De Falcon is bijzonder te noemen door de snelheid waarmee hij automatisch bollen plant: tot 3600 bollen per uur. De Verenkelaar is een uitbreiding op de ‘Tulipstar’ van Havatec, een bosmachine met röntgen systeem die de tulpen kan sorteren op lengte, rechtheid en gewicht van de steel. “De Verenkelaar staat tussen de Tulipstar en de ontboller, en hij zorgt ervoor dat alle tulpen nauwkeurig in de vakken worden gelegd. Hierdoor heb je minder afgekeurde tulpen en kan de Tulipstar ruim 10% sneller draaien. Win-win-win dus!”, aldus directeur van Havatec Mark Fikkers.

Havatec nodigt iedereen binnen de tulpen industrie van harte uit voor de Demodagen op 29 en 30 maart, van 11:00 uur tot 21:00 uur. De nieuwe machines zijn dan te bewonderen en er worden demo’s gedraaid. De Demodagen vinden plaats op de Floraweg 105 in Roelofarendsveen, bij Wesselman Flowers. Inschrijven voor de
Demodagen kan door te mailen naar Tom Kortekaas, tom.kortekaas@havatec.nl.

Voor meer informatie:
Havatec
info@havatec.nl
www.havatec.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.