Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Planning en instructie van medewerkers naar hoger plan getild met LabourplanningGT

Met het workflow programma LabourplanningGT kunnen bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd en al het voorkomende werk efficiënt worden beheerd en aangestuurd. Het programma biedt geavanceerde plannings- en aansturingsmogelijkheden, waardoor de ondernemer minder groepsleiders nodig heeft en medewerkers op een gestroomlijnde manier worden aangestuurd. Zo heeft men altijd controle over de kwaliteit van het werk, worden kosten bespaard en verbeteren de bedrijfsprestaties.

LabourplanningGT is een initiatief van tuinbouwspecialist Michel van Ruijven en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het planningsgedeelte dat via de pc kan worden bediend en werkt vanuit een cloud-database. In dit deel kan de klant het hele bedrijf in elke gewenste taal opgeven, inclusief meerdere locaties, alle afdelingen en zelfs elk plekje in de kas of andere ruimte. Uit te voeren taken, zoals gewaswerk, registraties en onderhoud, kunnen in de eigen taal en bewoordingen worden opgeven. Deze taken zijn gekoppeld aan een teeltkalender per teelt in het programma.

Wanneer de teeltkalender wijzigt, worden alle gerelateerde taken automatisch aangepast. De ondernemer kan op elk moment in de teelt de productiehoeveelheden en werknorm per taak aanpassen. Bovendien kan hij per medewerker opgeven voor welke taak deze is opgeleid en beschikbaar is. Zo genereert het programma een overzicht van de benodigde personeelsbehoefte en de uit te voeren werkzaamheden per taak, taakgroep, dag, week, maand, jaar, teelt, locatie, enzovoorts. De planning kan direct worden doorgezet naar de financiële planning, HR-afdeling of uitzendbureau.

Het tweede gedeelte van LabourplanningGT instrueert de medewerkers (en robots) op basis van de planning. Dit werkt in combinatie met de database en per medewerker een smartphone. De medewerker logt in op zijn of haar smartphone en vraagt om een taak. Het programma berekent hoeveel medewerkers er nodig zijn op die dag voor elke taak en geeft een taak aan het juiste aantal medewerkers. Op de smartphone is het scherm heel simpel gehouden met slechts drie buttons: een voor "ik ben beschikbaar", een voor "geef mij een taak" en "klaar". Wanneer de medewerker om een taak vraagt, verschijnt op het scherm waar deze moet worden uitgevoerd, namelijk locatie/kas/pad nummer. Wanneer de taak op die locatie/kas/pad nummer is uitgevoerd, drukt de medewerker op de button "klaar". De medewerker ziet direct de behaalde werknorm en kan om een volgende taak vragen. Dit voorkomt fouten bij het invoeren of scannen van paden en voorkomt dat twee medewerkers tegelijkertijd in hetzelfde pad werken.

"Met LabourplanningGT kan de ondernemer zijn bedrijf efficiënt aansturen zonder dat er extra installaties nodig zijn", vertelt Michel tot besluit. "De resultaten worden op een gemakkelijke en efficiënte manier getoond in PowerBi. Men kan zelf kiezen hoe deze resultaten worden weergeven en zo een goed inzicht krijgen in de prestaties van het bedrijf. De communicatie tussen de smartphones van de medewerkers en de cloud verloopt via internet, waarbij wifi langs het hoofdpad of een simkaart gebruikt kan worden. De programma's zijn gemakkelijk te downloaden via de Microsoft Store, de AppleStore en GooglePlay voor Android. Na installatie worden ze automatisch bijgewerkt."

Voor meer informatie:
LabourplanningGT
Michel van Ruijven
T: +31 653196941
[email protected] 
www.greenhousegrower.world

Publicatiedatum: