Voshol bouwt energie- en CO2-neutraal tuincentrum van 10.000m2

Afgelopen week heeft Voordeeltuincentrum Van der Spek gekozen voor de energie- en CO2 neutrale installatieoplossing van Voshol Warmte- en Elektrotechniek. De werkzaamheden zullen al in de eerste helft van dit jaar starten. Er zullen zonnepanelen, laadpalen en ledverlichting worden ingezet en er komt een warmte-koudeopslag.

Duurzame installaties
Afgelopen week heeft Martien van der Spek, eigenaar Voordeeltuincentrum Van der Spek, getekend voor de offerte van Voshol Warmte en Elektrotechniek. Met de bouw van het nieuwe tuincentrum wordt gefocust op duurzaamheid. Zo komen er 875 zonnepanelen om eigen energie op te wekken, een warmte-koude opslag voor het verwarmen en afkoelen van het tuincentrum, 38 laadpalen waarvan 4 snelladers en komt er overal ledverlichting.

Gasloos ondernemen
Om gasloos te ondernemen is er dus gekozen voor een warmtepomp in combinatie met een gesloten bronnensysteem. In de winter wordt het tuincentrum verwarmd en de koude opgeslagen in de bodem. In de zomermaanden wordt deze koude weer omhoog gehaald, zodat het tuincentrum aangenamer aanvoelt op de warme zomerdagen.

Heien
De afgelopen maanden werden gebruikt om de grond voor te bereiden voor de bouw. De verwachting is dat er in april wordt gestart met heien. Het nieuwe tuincentrum zal worden gebouwd door Nobutec uit Wateringen. Als alles meezit zal het nieuwe tuincentrum begin 2024 opengaan.

Voor meer informatie:
Voshol Warmte- en Elektrotechniek
www.janvoshol.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven