Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flower XL geswitcht

Matthiola StoX nieuwe ster aan firmament Stars-Plant

Onlangs heeft Stars-Plant het assortiment uitgebreid met de Matthiola StoX van veredelingsbedrijf Evanthia. Flower XL, een kweker uit ’s-Gravenzande die men in de markt al decennia kent van de lisianthus, heeft zich er sinds begin dit jaar op toegelegd en is in week 7 gestart met het aanleveren van de eerste stelen in diverse kleuren.


Gert-Jan Valstar, Richard van der Ven, Daniël Valstar en Jan Valstar

Het beste van twee werelden
StoX is een robuuste serie violieren (Matthiola incana) met houtachtige stelen die gemakkelijk te selecteren is op dubbelbloemigheid. Dit biedt Stars-Plant de mogelijkheid om een uniforme serie te leveren met dubbele, rijkgevulde bloemaren. Gert-Jan Valstar, vertegenwoordiger van Stars-plant: “Met deze nieuwe serie combineren we echt het beste van twee werelden: de stevige en duurzame eigenschappen van het Japans type Matthiola en de selecteerbaarheid van Europese Matthiola. StoX kent een vergelijkebare teeltduur maar is daarnaast meer tolerant op temperatuur, wat kwekers mogelijkheden biedt om het seizoen van Matthiola’s te verlengen.”

Overstap
Voor Flower XL is het een hele overstap, die primair is ingegeven door de recente energieperikelen. De lisianthus vraagt een enorme input voor wat betreft licht en temperatuur, terwijl de violieren het met heel wat minder kunnen stellen. Om een duurzamere bedrijfsvoering veilig te stellen werd recentelijk ook geïnvesteerd in LED, die nu naast of i.c.m. de SON-T kan worden aangewend. Bovendien, zo hoopt de kweker, biedt de nieuwe teelt de mogelijkheid om zo nu en dan een deel van de met de WKK opgewekte elektriciteit te verkopen.

Uitbreiding assortiment
Stars-Plant is een relatief jong bedrijf dat zo’n acht jaar geleden de ommezwaai maakte naar de productie van startmateriaal voor professionele kwekers. De wortels van Stars-Plant liggen in het kweken van snijbloemen, waardoor de jongeplantenkweker uit Poederoijen een goede vertaalslag weet te maken naar de wensen van de klant. Men produceert startmateriaal voor een breed assortiment snijbloemen en is altijd op zoek naar nieuwe soorten die oplossingen bieden voor een succesvolle teelt. Met noviteiten en sterspelers als leeuwenbekken, celosia en matthiola groeit Stars-Plant en neemt ook de export naar Zuid en Oost-Europa toe. Het areaal beslaat inmiddels ruim 1,5 hectaren.

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen
[email protected]
www.stars-plant.nl