Minister informeert Kamer over stand van zaken energietransitie glastuinbouw

"Individuele ondernemers (...) moeten overwegen hoe zij vergaande energiebesparing en de overstap naar alternatieven voor aardgas gaan maken. Voor de tuinders die in hun strategische beslissingen tot de conclusie komen, dat zij niet bereid of in staat zijn de energietransitie mede vorm te geven, geeft dit de duidelijkheid dat
zij hun huidige productie zullen moeten afbouwen of omvormen."

Was getekend, Piet Adema, minister LNV. In een brief informeert hij de Kamer over de stand van zaken. Hij is "ervan overtuigd dat we toekomstperspectief houden voor een sector waar we trots op kunnen zijn, die relevant is voor de voedselvoorziening en die kan bijdragen aan de energietransitie". Echter is hij niet voornemens de voorgestelde fiscale maatregelen in de energiebelasting - lees: afschaffen verlaagd belastingtarief gas voor de glastuinbouw en beperking van de inputvrijstelling voor WKKs - te herzien. Wel zullen de bevindingen uit Wageningen "worden meegenomen in de besluitvorming en uitwerking".

De brief is hier te lezen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.