Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geurige soorten tuinrozen in opkomst

Geurende rassen zijn populair, en dat werd opnieuw bewezen op de IPM Essen die vorige maand plaatsvond. "Het lijkt erop dat telers in Europa onze geurende tuinrozen nu in het vizier hebben gekregen", zegt Rosa Eskelund van Roses Forever. Tijdens de show ontmoette deze Deense veredelaar verschillende telers die staan te popelen om haar Plant 'n Relax-serie te telen, en allen waren zeer geïnteresseerd in de nieuwe variëteit Plant 'n Relax "Our First Summer", die voor het eerst werd gepresenteerd.


Rosa tijdens de IPM Essen, waar "Our First Summer" werd geïntroduceerd, tijdens een ontmoeting met een aantal van hun Japanse telers

"Our First Summer"
De naam van dit nieuwe ras klinkt misschien bekend, en dat komt omdat Roses Forever ook Plant 'n Relax "Our Last Summer" in haar assortiment heeft. Dit ras is nu ongeveer tien jaar op de markt, is een bestseller geworden in Scandinavië en neemt wereldwijd in populariteit toe. Rosa is dan ook erg trots op deze nieuwe introductie en heeft er hoge verwachtingen van.

"Ze heeft dezelfde sterke geur als Our Last Summer, maar de kleur van de bloemen is vergelijkbaar met onze potroos Princess of Infinity, die een van de bestsellers is in de Infinity-serie. Al op de show kreeg dit ras veel aandacht."

Een voordeel van dit nieuwe ras is dat het beschikbaar is om te toppen en als stek. "Dat het beschikbaar is als stek is een groot voordeel voor telers wereldwijd, omdat het een stuk goedkoper te telen is en het eindproduct dezelfde kwaliteit heeft."

Toenemende vraag naar Plant 'n Relax-serie
Volgens Rosa neemt de vraag naar de Plant 'n Relax-serie toe. "Op de IPM hebben verschillende Europese bedrijven al besloten de Plant 'n Relax-serie te gaan telen, waaronder 3 Franse, 3 uit België en 2 uit Duitsland." Ook in Azië ziet ze de markt groeien en stijgt de vraag naar hun Plan 'n Relax serie. "Al met al houden mensen van geurende rozen, maar de rassen moeten zowel resistent als gezond zijn, en dat zijn de rassen uit de Plant 'n Relax-serie.

Voor meer informatie: 
Rosa Eskelund
Roses Forever
Tel: +45 51 57 19 90
[email protected]
www.roses-forever.com

Publicatiedatum: