Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijksmuseumproject is jaarlijks huzarenstukje van Lentiz MBO Westland studenten

Studenten van de opleiding Bloem & Design laten zien welke skills ze hebben. Dankzij een blijvende samenwerking tussen Lentiz MBO Westland, het Rijksmuseum Amsterdam en vier Westlandse bedrijven zetten ze hun inspiratie om in unieke bloemarrangementen. Gelukkig mogen er dit schooljaar weer bezoekers voor dit event worden uitgenodigd.

Barok en onderkruipsels
Geïnspireerd door de barok met haar theatrale licht-donkercontrasten zullen er bloemstillevenarrangementen gemaakt worden en lijkt het of de 17e-eeuwse stillevens uit hun lijsten zijn gekropen.

Woensdag 8 maart 2023 zullen studenten hun ontwerp uitvoeren en kunnen de eindresultaten van het Rijksmuseumproject bezichtigd worden. Dit jaar laten de studenten zich inspireren door de tentoonstelling “Clara en Onderkruipsels” van het Rijksmuseum. Clara de neushoorn is enorm groot en massief, terwijl sommige ‘Onderkruipsels’ juist waanzinnig klein zijn. De kijk op deze beestjes was in de kunst en wetenschap van de 16e en 17e eeuw enorm in beweging. In de loop van tijd is onze kijk op deze dieren compleet veranderd. Wij zijn enorm benieuwd hoe onze studenten dit vormgeven!

Leerzaam
Studenten doen alles zelf: van de inkoop, verzorging en uitvoering tot aan hun eindpresentatie. De inkoop doen ze bij de sponsoren 4-attention, Westland Bloemen Export (WBE), Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javado.  

Reacties van onze studenten en sponsoren
Student Valentín Candia Mahn is enthousiast over zijn idee. Hij gaat zich richten op ‘Onderkruipsels’ en laat zich inspireren door ‘de vliegenstrip’. Hij vertelt dat de titel van zijn werk ‘The fly catcher’ is. Heel toepasselijk. Hij maakt onder andere gebruik van bijzondere planten die het bedrijf Javado levert. Hij is de sponsoren dankbaar dat hij uit zo’n groot en mooi assortiment ondergronden, bloemen, snijgroen en planten kan kiezen om zijn creatieve ideeën te verwezenlijken. Geweldig dat bedrijven in het Westland zo betrokken zijn bij onze jongeren. Mooie arrangementen maken en zo creativiteit uiten is zijn passie. Valentin geeft met een glimlach aan dat mensen hem natuurlijk altijd kunnen inhuren en hij roept dan ook iedereen op om naar de tentoonstelling te komen.

Gerben Kuivenhoven (WBE) is een belangrijke schakel in de organisatie: ‘De samenwerking met Lentiz vinden wij bijzonder leuk en nuttig. Het is belangrijk om studenten kennis te laten maken met het veelzijdige assortiment snijgroen en natuurlijk met ons bedrijf. Snijgroen is de basis en we zijn benieuwd hoe de studenten weer aan de slag gaan. We kijken uit naar de eindresultaten. Ik wens alle studenten heel veel succes!’

Kijkdagen
U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. Naast het treffen van jong getalenteerde floral designers zijn vele bloem-, groen- en stylingsarrangementen en kunstwerken de moeite van het bezoeken waard en is de entree gratis.

Locatie: World Horti Center/Lentiz MBO Westland, Europa 1, 2672 ZX Naaldwijk

Woensdag 8 februari 2023 van 10.00 tot 12.00 uur
Woensdag 8 februari 2023 van 18:00 tot 21:30 uur
Woensdag 8 maart 2023 van 10.00 tot 12.00 uur

Bloem & Design van Lentiz MBO Westland is een opleiding die studenten zo veel meer biedt dan alleen de onderdelen  Bloem & Design. Onze studenten werken aan hun professionaliteit door deel te nemen aan projecten als deze die ontstaan in co-creatie met het bedrijfsleven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met docent Lentiz MBO Westland Andrew Aué, [email protected] - 06 42666453.

Publicatiedatum: