Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaanderen zoekt verwerkers of afnemers van lokaal geteelde goudsbloem

Goudsbloemen hebben verschillende toepassingen in voeding - waaronder zuivel, chocolade, jam en dranken - alsook in cosmetica, farmaceutica en medisch textiel omwille van hun antibacteriële werking. Goudsbloem bevat namelijk verschillende actieve bestanddelen. Zo zijn de etherische oliën een actief bestanddeel in zalven voor brandwonden, insectenbeten en huidbehandelingen. Daarnaast zijn ook de carotenoïden een gegeerd antioxidant en kleurstof in voeding, alsook de polyfenolen (antioxidanten) en flavonoiden (polaire natuurlijke kleurstoffen).

Lokaal aanbod
In het kader van een vorig project is vastgesteld dat de teelt van goudsbloem voor de Vlaamse landbouw technisch haalbaar en, mits opschaling en optimalisatie, ook rendabel is. Elf pioniers hebben de teelt al uitgeprobeerd en niet minder dan 52 landbouwers zijn geïnteresseerd.

Oproep tot verwerkers!
Ondanks deze talrijke mogelijkheden is er momenteel geen concrete afzet van Calendula-grondstoffen in Vlaanderen. Daarom zijn we op zoek naar bedrijven die met deze grondstoffen willen werken. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich engageren als lid van de begeleidingsgroep van het project 'GOGO2.0 Vermarkting en productkwaliteit als sleutels tot het succes van de goudsbloementeelt'. U wordt nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de goudsbloemketen en ontvangt in ruil voor uw deelname aan de begeleidingsgroep en aan de cofinanciering het nodige testmateriaal.

Klik hier voor meer informatie (bron: ILVO)

Publicatiedatum: