Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pluktuin in Antwerpen verdeelt 100.000 tulpen

Op het Koningin Astridplein in Antwerpen werd afgelopen vrijdag het nieuwe bloeiseizoen feestelijk ingezet. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) organiseerde voor de vierde keer een pluktuin met 100.000 Vlaamse tulpen. Het publiek kon gratis 15 exemplaren meenemen. De bloemen werden uitgedeeld aan 6.500 plukkers. De pluktuin werd om 13:00 uur geopend door de meter van de actie, radiopresentatrice Kawtar Ehlalouch.

Filip Fontaine en Kawtar Ehlalouch openen de pluktuin

De pluktuin is een gezamenlijk initiatief van VLAM en de Vlaamse siertelers. Naast tulpen zijn vanaf dan de klassieke voorjaarsbloeiers zoals narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. Ze brengen de lente in huis en drukken de donkere wintermaanden naar de achtergrond.

Beeld van de Pluktuin

“We kiezen voor Vlaamse tulpen omdat ze in het seizoen zijn, ze goed tegen de koude kunnen en ze zich goed lenen voor een pluktuin”, zegt Liliane Driesen, woordvoerder van VLAM. De bloemen zijn afkomstig van teler Tuliflor uit Wervik. Met ongeveer 50 miljoen stuks per jaar is Tuliflor het grootste tulpenbedrijf in België en een belangrijke speler in Europa.

Beeld van de Pluktuin

bron: VLAM

Publicatiedatum: