Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw als motor geothermie mag niet omvallen

Voorzitter van Geothermie Nederland Hans Bolscher is geïnterviewd door Delft op Zondag, om aldaar te vertellen over het belang van de tuinbouwsector voor de ontwikkeling van aardwarmte. De tuinbouwsector is nog de onbetwiste hoofdleverancier van die duurzame aardwarmte, maar dat is een risico, nu één op de drie teeltbedrijven komende winter zou kunnen omvallen.

Oplossingen in zicht?
Van diverse kanten wordt gevraagd om oplossingen voor geothermieprojecten die in de knel komen door hoge energieprijzen. Geothermie Nederland zet zich samen met Glastuinbouw Nederland ervoor in dat een belangrijke motie wordt uitgevoerd die het kabinet oproept tot een tijdelijke correctieregeling op de SDE-subsidie. De motie biedt kansen om te voorkomen dat lopende duurzame warmteprojecten (veelal in de glastuinbouw) in financiële problemen komen en dat nieuwe projecten op de plank blijven liggen. Goede financiële regelingen en subsidies zijn voor glastuinbouwondernemers een voorwaarde om te kunnen investeren in duurzame energie, zoals aardwarmte.

Over een oplossing voor het volgens Geothermie Nederland 'achterhaalde subsidiestelsel' wordt komende weken naarstig verder onderhandeld met het ministerie van Economische Zaken.

Bron: Geothermie Nederland 

Publicatiedatum: