Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Failliete gerberateler probeert opbrengst uit oogst nog te maximaliseren in koude kas

Bij gerberateler Nell Gerbera Cultures uit Klazienaveen, afgelopen maand failliet verklaard, is na de uitspraak van het faillissement nog geoogst. De bedoeling is om nog tot 1 november door te werken. De curator schrijft in een eerste faillissementsverslag dat medewerkers tot het einde van hun dienstverband proberen de opbrengst uit de oogst nog zoveel mogelijk te maximaliseren, voor zover dat mogelijk is nu de kassen niet meer verwarmd worden. De kwaliteit van de bloemen neemt hierdoor af. 

Afgelopen maand werd al duidelijk dat het bedrijf failliet is gegaan ondanks een relatief kleine schuld. Vanwege de explosief gestegen (energie)kostenpost is exploitatie nagenoeg onmogelijk geworden, liet vervangend curator Jeroen Sprangers destijds aan RTV Drenthe  weten.

In totaal werken er veertig mensen bij de kweker, waarbij zoals gebruikelijk in de tuinbouw de bezetting gedurende het jaar wisselend is. 

Er zijn door de curator twee debiteuren in het faillissement aangetroffen, goed voor ruim 72 duizend euro. De bank als pandhouder maakt daar als eerste aanspraak op en daarna de holding van de kweker als tweede pandhouder. 

Tot aan publicatie van het eerste faillissementsverslag hebben zich zeven crediteuren gemeld bij de curator, goed voor een bedrag van ruim 88 duizend euro. De curator schrijft dat zich nog steeds crediteuren blijven melden. Van de bank wordt een vordering verwacht, door de curator geschat op 4 ton. 

Plannen voor een doorstart zijn er niet. Dat mag geen verrassing zijn gelet op de crisis en de reden voor het faillissement. Een financieel verslag is nog niet gepubliceerd omdat het bedrijf nog in bedrijf is. Begin volgend jaar wordt een nieuw verslag verwacht. 

Als curator is mr E. Heuzeveldt aangesteld. Het faillissement is geregistreerd onder kenmerk 18.nne.22.70.F.1300.1.22.