Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerberateler uit Klazienaveen gaat failliet

Gerberateler Nell Gerbera Cultures B.V. uit Klazienaveen is op 13 september failliet verklaard. Vervangend curator Jeroen Sprangers wijst bij RTV Drenthe de gestegen gasprijs als oorzaak voor het faillissement aan.

Het bedrijf werd in 1980 opgericht en groeide in 2015 door naar 5,4 hectare voor de teelt van mini-gerbera's. Op de bedrijfswebsite is de te lezen dat de telers investeerden in onder meer zonne-energie en ook in moderne technieken voor de teelt in het najaar en de winter.

De schuld van het bedrijf is relatief klein, maar vanwege die explosief gestegen kostenpost is de exploitatie nagenoeg onmogelijk geworden, laat de vervangend curator weten tegen de lokale omroep. Van een overname verwacht hij weinig gezien de huidige marktomstandigheden. 

De gerberateler is niet de eerste teler die failliet gaan in de energiecrisis. Onlangs ging ook een orchidee├źnteler failliet. De verwachting is dat zij niet de laatsten zijn. 

Als curator is mr E. Heuzeveldt aangesteld. Het faillissement is geregistreerd onder kenmerk 18.nne.22.70.F.1300.1.22. Meer informatie over het bedrijf is hier na te lezen: www.gerberas.nl