Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Uitstel DMS 4.0 en 4.1 heeft een groot effect op bedrijfsleven"

De douane heeft laten weten dat de invoering van DMS 4.0 Invoer opnieuw moet worden uitgesteld. Dit in verband met aansluitproblemen op de debiteurenadministratie van de douane. De problemen zijn zo groot dat de kwaliteit op dit moment niet goed genoeg is om DMS 4.0 in te voeren.

De geplande start van de invoering van DMS 4.0 Invoer in oktober 2022 kan daarom niet plaatsvinden. De douane werkt hard aan het oplossen van de problemen en is zich ervan bewust dat het uitstel een grote effect heeft op het bedrijfsleven. 

Groot effect op afspraken
Evofenedex heeft er daarom ook op aangedrongen de planning ongewijzigd te laten voor processen die nĂ­et getroffen worden door de huidige problemen. Het is belangrijk dat die niet naar voren worden gehaald. Een dergelijke operatie zou een groot effect hebben op afspraken die bedrijven al met providers hebben gemaakt.
De douane maakt een nieuwe planning voor het live zetten van DMS 4.0 Invoer. Dit heeft ook gevolgen voor de planning voor DMS 4.0 uitvoer (normale procedure) en DMS 4.1 (IIAA) (de oude periodieke aangifte). Hierdoor is de geplande einddatum voor invoering op 30 juni 2023 niet meer haalbaar.

Besprekingen met Europese Commissie
De douane gaat de gevolgen van het uitstel bespreken met de Europese Commissie. De gevolgen van de nieuwe planning voor het bedrijfsleven zijn onderwerp van gesprek in het Overleg Douane Bedrijfsleven (klankbordgroep ODB DMS) waaraan evofenedex actief deelneemt. Al met al betekent dit dat de douane nu nog niet kan zeggen hoe de nieuwe planning er precies uit komt te zien. evofenedex hoopt dat de douane op korte termijn met een nieuwe planning komt.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: