Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elmar Nonkes, Veilingmeester Planten Aalsmeer

Bijna Halloween, de klok kleurt oranje

De dagen worden korter en het seizoen van de feestdagen komt eraan. Tuincentra bouwen kerstshows op, pepernoten liggen alweer ruimschoots in de winkel. Iedereen wordt zo geleidelijk klaargestoomd voor het eind van het jaar. Het betekent ook dat op de klok een ander assortiment aan producten komt. Veilingmeester Elmar Nonkes vertelt er meer over.

Halloween (31 oktober) en Allerheiligen (1 november) zijn de eerste feestdagen die op de kalender staan. Oranje voert de boventoon voor Halloween met veel pompoenen in het aanbod. Voor Allerheiligen zullen vooral pot Chrysanten en Snij-Anthuriums zeer in trek zijn.

Bij de bloeiende kamerplanten is de verandering van het seizoen voornamelijk zichtbaar in de pot Chrysanten en Cyclamen. Ook worden er een stuk meer najaarskleuren op de klok aangeboden. Bij outdoor zien we dat perkgoed en vaste planten haar beste tijd gehad hebben. Afgezien van Helleborus, die blijft volop verkrijgbaar. Nu staan Skimmia, Gaultheria en Erica/Calluna in de spotlight. En natuurlijk veilen we weer volop sierfruit.

Prijzen trekken iets meer aan
Dat alle vakanties zo goed als voorbij zijn, merken wij ook op de klok. Prijzen trekken iets meer aan bij de planten, al geldt dat zeker niet voor alle productgroepen. Dit is met name helaas nog steeds het geval bij de pot Phalaenopsis. Hier ligt het aantal stuks een stuk hoger dan vorig jaar op de klok, tegen een lagere middenprijs. Welke producten het qua middenprijs wel beter doen dan vorig jaar, zijn Kalanchoƫ, pot Chrysant en pot Roos.

Opvallend is dat als het om bloemen gaat, de kleur wit nog steeds prima loopt. Reden hiervoor is de inhaalslag van alle huwelijken die vanwege corona zijn uitgesteld. Extra feestdagen dus. De prijs blijft bij de bloemen op een redelijk niveau. Verder is het bessentijd. Dit betekent volop aanbod van rozenbottels, sierappeltjes, Viburnumbessen, Hypericum en dergelijke. Naast de herfstkleuren oranje, geel en donkerrood vind je ook eikenblad terug in een echt herfstboeket.

Trade Fair Aalsmeer
Over een maand is Trade Fair Aalsmeer in volle gang (9, 10 en 11 november). Iets waar ik, en waarschijnlijk velen van jullie, naar uitkijken. Dat is toch ieder jaar weer een hele happening en zal dit jaar niet anders zijn. Drie dagen vol met bloemen, planten, netwerken, eten, drinken en nog veel meer. Alle veilingmeesters lopen daar rond, waarbij wij zo veel mogelijk kwekers aan de stand bezoeken en in de wandelgangen praten met inkopers. Gedurende het hele jaar bezoeken wij ook regelmatig kwekers op de tuin en inkopers op kantoor, maar de beurs zorgt ervoor dat wij nog veel meer kwekers en kopers spreken in drie dagen tijd. Dit houdt ons scherp op de dingen die in de markt spelen, maar ook hoe bijvoorbeeld kwekers anticiperen op het aankomende jaar. Bovendien kunnen wij als veilingmeesters kwekers van advies voorzien om hen in de beste verkooppositie te brengen.

Heb je interesse om te komen maar je hebt je nog niet aangemeld voor de beurs? Meld je dan aan als bezoeker, ook als je geen standhouder bent. Zien wij elkaar daar?

Connect to grow
Ben je koper of aanvoerder en wil je meer weten over afzet of kopen via de klok van welke bloem/plant dan ook? Neem contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland (tel 088 789 89 89) en vraag naar een veilingmeester of accountmanager. Wij leiden je graag persoonlijk rond in de b(l)oeiende wereld van bloemen en planten.    

Publicatiedatum: