Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arthur van den Berg:

“Risicovolle bedrijven gaan extra controle en handhaving waterkwaliteit merken”

Hoogheemraadschap Delfland ziet de waterkwaliteit onvoldoende verbeteren. Ook elders komen nog steeds gewasbeschermings-middelen en nutriënten (stikstof, fosfaat) terecht in grond- en oppervlaktewater. Er is extra inzet nodig op controle en handhaving. “De aandacht mag niet verslappen en daar zetten wij ons samen met de waterschappen voor in”, zegt Arthur van den Berg van Glastuinbouw Nederland op Glastuinbouw Waterproof. “Risicovolle bedrijven zullen dat gaan merken.”

Al een kleine tien jaar zetten waterschappen, tuinbouworganisaties en individuele bedrijven zich samen in om de waterkwaliteit te verbeteren en de emissies van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten naar grond- en oppervlaktewater tot nagenoeg nul te reduceren. Daar zijn al grote stappen in gezet, mede dankzij gebiedsgerichte projecten en niet te vergeten de zuiveringsplicht voor te lozen restwaterstromen.

Klik hier om het hele artikel te lezen op Glastuinbouw Waterproof.

Publicatiedatum: