Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog volop bloemen in rozentuinen op Floriade

Na een zomer met veel zon, hoge temperaturen en neerslagtekort, is nog volop bloei te zien in de rozentuinen van de Cultuurgroepen voor Rozen en Rozenonderstammen op de Floriade. De geur en kleur van de rozen trekt veel bezoekers naar de tuinen, zo deelt de wereldtuinbouwtentoonstelling. Vrijwilligers van de Nederlandse Rozenverenging en de Cultuurgroep doen het onderhoud en staan geïnteresseerden te woord.

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat en van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen hebben gezamenlijk twee rozentuinen gerealiseerd. Eén is gericht op de consumentenmarkt, de ander op de institutionele markt. In de laatste zijn bijvoorbeeld grotere vakken met één rozenvariëteit te zien. Voor bezoekers staan informatieborden in de inzendingen met thema’s als biodiversiteit en onderhoud met een verwijzing naar de website roses4gardens.

Goede zorgen
Met als hoofdthema ‘Roses, a jewel for your garden, with love’ en ‘Roses for sustainable green cities, with love’ wordt de bezoeker overtuigt van het feit dat rozen in de stad van de toekomst niet mogen ontbreken. “Dat rozen heel goed bestand zijn tegen droogte en hitte, hebben we in dit jaar met deze tuinen wel bewezen”, aldus Hetty Crooijmans, voorzitter van de Cultuurgroep onder Anthos-secretariaat en trekker van de inzendingen. Ze is tevreden met het resultaat. “De rozen gingen later de grond in dan gepland, maar gelukkig is het helemaal goed gekomen. Dat is te danken aan de goede grond op het Floriadeterrein, maar vooral ook aan de goede zorgen van alle vrijwilligers en het groenteam van de Floriade die ons op allerlei gebied steunt. Ook zijn we blij met de kwekers die rozen en andere gewassen beschikbaar hebben gesteld en het transport hebben geregeld.”

Pitches
Op 1 en 2 oktober zijn kwekers in de inzending aanwezig die gedurende die dagen pitches zullen geven over onder meer de relatie tussen rozen en biodiversiteit. Crooijmans: “Een bezoek is zeker de moeite waard. Zodra je in de buurt van de rozentuinen komt, komen de rozengeuren je tegemoet. In onze inzendingen vind je ook combinaties van rozen met andere gewassen, zoals vruchtbomen en vaste planten.” De Floriade is nog tot en met 9 oktober te bezoeken.

Bron: AnthosPublicatiedatum: