Peter Janmaat zwaait af na 50 jaar bloemenhandel

Na een carrière van exact 50 jaar in de bloemenhandel doet Peter Janmaat een stapje terug. Het laatste decennium was Peter, die in het wereldje een bekend gezicht is, directeur bij Bouquetnet en Celieplant. Hij is dit jaar 65 geworden en ziet uit naar meer tijd met zijn vrouw en familie. Daarnaast gaat hij zich parttime inzetten voor jong talent bij One Flora Group.

Van vijftienjarige timmerman naar directeursfunctie
Exact 50 jaar geleden, op 1 augustus 1972, begon Janmaat zijn loopbaan bij Zurel. Hier begon hij als een hulpje die de spijkers uit de, toen nog houten, kisten trok waar de bloemen in werden vervoerd. Als vijftienjarige met slechts een timmerman diploma op zak, viel hij bij de toenmalige Zurel directie op door zijn enthousiaste houding. Al snel begon hij de carrièreladder te beklimmen, werkte hij minstens 50 uur per week en deed hij allemaal opleidingen. De overname van het familiebedrijf door het Italiaanse Ciccolella markeerde het einde van een 36-jarige carrière bij Zurel. Daarna is hij 4 jaar zelfstandig aan de slag gegaan in de sierteeltbranche en aansluitend nog eens tien jaar bij Groenland, waar hij verantwoordelijk was voor de organisaties Bouquetnet, Celieplant en Bouquetnet Greenpackers.

De afgelopen jaren is Janmaat werkzaam als managing director bij Bouquetnet en Bouquetnet Greenpackers in Aalsmeer, hij is in deze functie verantwoordelijk voor de algehele dagelijkse gang van zaken. Deze organisatie, die boeketten levert aan internationale retailers, draagt Janmaat een warm hart toe. Een jong, ambitieus team, vele successen en een stijgende omzet maken dat hij de laatste jaren als zeer prettig heeft ervaren. 

Peter Janmaat: “Voor mij is dit een ‘full circle moment’. Ik ben begonnen bij Zurel als vijftienjarige zoon van de Aalsmeerse melkboer en had nooit gedacht dat dit mijn pad zou zijn. Robert Zurel, de laatste Zureller die betrokken was bij het familiebedrijf Zurel, vroeg mij tien jaar geleden bij zijn bedrijf Bouquetnet. Dat dit het laatste deel van mijn carrière is geweest, voelt helemaal kloppend. Ik ben heel dankbaar voor mijn carrière, de ontmoetingen, de successen, de leermomenten en voor mijn vrouw en familie die mij altijd hebben gesteund. Na 50 jaar is het tijd om een nieuwe weg in te slaan en ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en energie parttime te gaan inzetten voor jong talent bij One Flora Group, naast meer tijd te hebben voor mijn vrouw, familie en dierbaren.”

Kennis verder delen binnen One Flora Group
Janmaat zal parttime aan de slag gaan bij One Flora Group als projectmanager. One Flora Group is een nieuwe organisatie, gevormd uit de fusie van Groenland en L&M Groep op 28 juni 2022. Met deze fusie werd een samenwerking gerealiseerd die past bij de groeistrategie van beiden familiebedrijven. Leuk detail, hij heeft met drie generaties van de familie Zurel gewerkt en nu ook met de derde generatie van de familie Leeuwenburg.

NB. Stuur Peter vooral even een mailtje. Na de zomer volgt een afscheidsborrel voor genodigden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven