TŪV-certificaat voor jonge producent veenvrije zaai- en stekmedia

Organic Shapes heeft sinds deze week het 'OK biobased' 4-sterrencertificaat van TŪV Austria behaald voor haar gestabiliseerde organische substraten. Dit certificeringssysteem is gebaseerd op
de Europese norm EN 16785-1, die voorziet in een onafhankelijke
beoordeling van de aanspraken op biobased ingrediënten van producten.

“We zijn er erg trots op dat wij OK biobased gecertificeerd zijn”, zegt Erik de Ruiter, medeoprichter en manager R&D van Organic Shapes. “Zeker ook omdat we met 4 sterren de hoogst haalbare score hebben verkregen. We zijn de eerste ter wereld.”

Organic Shapes is een jong en innovatief Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in ‘state-of-the-art’ gestabiliseerde substraten. Ze leveren inmiddels wereldwijd aan afnemers in verschillende segmenten van de professionele tuinbouw, zoals groenten, perkgoed, sierteelt en vaste planten, maar ook in opkomende markten zoals de teelt op water en vertical varming.

100% veenvrije plug

De afdeling R&D speelt een belangrijke rol binnen Organic Shapes. “In nauw overleg met onze klanten zijn we voortdurend bezig met het steeds weer vernieuwen en verbeteren van onze producten en productiemethoden. Eén van de onderwerpen die binnen ons bedrijf hoog op de agenda staat is duurzaamheid. Zo leveren wij op verzoek van de klant gegarandeerd veenvrij substraat. Het feit dat we nu het TŪV Austria-certificaat hebben verkregen is een mooie beloning voor het werk dat we hebben verzet en is zeker niet het eindpunt van ons, we streven naar een nog technologisch hoogstaander en duurzamer product”, aldus de Ruiter.


100% veenvrije plug

Voor meer informatie:
Organic Shapes
De Lierseweg 9
2291 PD Wateringen
+31 (0)6 3004 0868
erikderuiter@organic-shapes.com 
www.organic-shapes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven