Landelijk veilen op de lange baan

Tholen - Een groot tekort aan logistieke medewerkers, meer karren voor de klok en 'uitdagingen in het logistieke proces' hebben het bestuur van Royal FloraHolland doen besluiten het Landelijk Veilen van planten uit te stellen tot nader orde.

De bedoeling was dit najaar te starten met het Landelijk Veilen, waarbij het gehele plantenaanbod op alle veillocaties op één digitaal podium samenkomt. Hiertoe moet wel aan voornoemde 'randvoorwaarden' worden voldaan, waarvan er één het zogenoemde orderpicken is. Naar verluid zijn, na een moeizame introductie, de ergste kinken uit de kabel, maar men verwacht desalniettemin meer tijd nodig te hebben.

beeld: Royal FloraHolland

Het AD sprak met Jos Kester, die, als voorstander van het behoud van de plaatselijke plantenklokken, de 'tegenstem' vertolkt. Zijn voornaamste bezwaar: het speelt het handjevol reeds dominante partijen verder in de kaart, omdat kosten verder toenemen. "Iets als het gas, dat is een geopolitieke kwestie, daar hebben we als tuinbouw maar heel beperkt invloed op", zo licht hij desgevraagd toe. "Maar wat de coöperatie betreft kunnen we sturen op het houden van een in de basis zo breed mogelijk platform. Dat is in ieders belang."


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven