Ruud Knorr, directiecolumn Royal FloraHolland:

"Groei van de klok, tegen de trend in"

Het is nu week 26 en we zijn nu halverwege het jaar. Reden voor Ruud Knorr, CCO bij Royal FloraHolland, om in een directiecolumn de balans op te maken. Hij staat stil daarbij onder meer stil bij de groei van de klok en het tekort aan logistiek medewerkers.

Over dat eerste onderwerp schrijft hij: "In vergelijking met het heel mooie jaar 2021 lijkt het op het eerste gezicht allemaal wat minder. Over heel vorig jaar bedroeg de groei 20%, waarvan 17% door goede prijsvorming. In het afgelopen halfjaar lagen de prijzen ‘slechts’ 2% lager ten opzichte van de eerste helft van 2021, bij een 7% lagere omzet dan vorig jaar. Met een verschil tussen bloemen en planten. De afgelopen maand waren vraag en aanbod bij zowel kamerplanten als tuinplanten uit balans, met lagere prijzen tot gevolg.

Zorgen zijn er bij kwekers over de sterk gestegen energiekosten en hoge inflatie, maar de groei van vorig jaar is zeker niet verdampt. Wat we ook zien, is dat in deze onzekere tijd de klok, tegen de trend van de laatste jaren in, terrein heeft gewonnen ten opzichte van direct. Meer dan de helft van het volume wordt momenteel verkocht via de klok."

De extra aanvoer op de klok is een van de oorzaken van de extra druk op ons logistieke proces, volgt hij, al is en blijft de belangrijkste oorzaak volgens de CCO een tekort aan logistiek medewerkers. De veiling komt nog steeds 150 mensen per dag tekort.

Lees hier de hele column. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven