Liesbeth Nijs nieuwe themaspecialist Plantgezondheid Glastuinbouw Nederland

Met de indiensttreding van Liesbeth Nijs op 1 juni is het team Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland op de gewenste sterkte. Gezien het belang en het gewicht van de dossiers op dit thema is Liesbeth een belangrijke en welkome aanvulling op het bestaande team. Zij beschikt over een ruime en brede ervaring in de glastuinbouw, variërend van onderzoek en veredeling tot kwaliteitscontrole en teeltstrategie.


 
“Mijn hart ligt in de glastuinbouw, dat zal wel duidelijk zijn”, zo opent Liesbeth haar introductiegesprek. “Na de hogere tuinbouwschool ben ik altijd in de sector werkzaam geweest.” Haar groene loopbaan begon bij het toenmalige proefstation Naaldwijk. “Daar heb ik me met veel onderwerpen beziggehouden, maar opvallend genoeg niet met plantgezondheid. Dat is vervolgens wel de rode draad geworden in de diverse functies die ik heb bekleed. Het mooie van het onderzoek was de directe betrokkenheid van telers. Het was vooral praktijkonderzoek op de bedrijven.”

Aansluitend was Liesbeth werkzaam voor Rijk Zwaan (kwaliteitscoördinator sla), Groen Agro Control (manager proefkas en onderzoeker tuinbouw) en Looye Tomaten (hoofd gewasbescherming).

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven