Vanaf 1 juli kunnen kwekers transportkosten via Floriday berekenen

In Floriday is het nu al mogelijk om transportkosten te berekenen, verdeeld over alle bestellingen binnen een levering. Vanaf 1 juli kan dit ook bij bestellingen via FloraXchange, FloraMondo, VMP en via de API. Zo kan een koper straks op meerdere momenten bestellen, maar hoeft niet voor elke bestelling apart transportkosten te betalen. Deze worden namelijk onderverdeeld over alle bestellingen die geplaatst worden binnen één levering.

Transportkosten zijn hiermee aanvullende kosten die worden berekend aan de hand van het aantal geplaatste bestellingen in een levering. De transportkosten worden verdeeld over het aantal stuks in een levering en verhogen de uiteindelijke stuksprijs. Kwekers kunnen er óók voor kiezen om de transportkosten te laten vervallen bij een bepaald bedrag of volume. Deze manier van transportkosten berekenen werkt goed voor bestellingen die steeds kleiner worden. 

Hoe werkt het voor kwekers?
Om de transportkosten op deze manier te berekenen, kun je werken met prijzen exclusief levering en transport. De transport- en afleverkosten worden vervolgens in de levervoorwaarden ingesteld. 

Wat betekent dit voor kopers?
Kopers kunnen de transportkosten inzien bij de levervoorwaarden van een kweker. Werk je als koper liever niet met transportkosten die achteraf worden berekend? Met de handelsinstellingen kun je aangeven dat je hier niet mee wilt werken. Het gevolg van deze instelling is dat je niet meer kunt bestellen op aanbod waarbij de transportkosten niet zijn inbegrepen. 

Kwekers krijgen bij het samenstellen van de levervoorwaarden een melding wanneer de koper hier niet mee kan werken. Zij kunnen ervoor kiezen om de prijs voor deze koper in te stellen inclusief levering en transport en op die manier te werken met een vaste prijs.

Bron: Floriday


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven