Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mestvergister Twence levert voor het eerst groen gas

De mestvergister van Twence in Zenderen is vrijdag op het aardgasnet van Cogas aangesloten en heeft voor het eerst groen gas geleverd. In eerste instantie wordt, volgens het bedrijf, "een beperkt volume groen gas geproduceerd." De komende maanden wordt de productie verder opgevoerd tot uiteindelijk 5.000.000 kubieke meter gas. Daarmee kunnen 3.000 huishoudens verwarmd worden.

Twence levert ook CO2 aan de glastuinbouw. Hiervoor investeert het bedrijf in CO2-afvanginstallaties

Van varkensmest tot groen gas
Varkensmest, afkomstig van varkenshouders uit de regio, wordt allereerst opgeslagen in ontvangstsilo’s. Daarna vindt in vergistingssilo’s de vergisting plaats en ontstaat biogas. Dit biogas wordt in een reinigingsproces omgezet naar groen gas. Een uitgebreide kwaliteitscontrole garandeert dat het groen gas aan aardgaskwaliteit voldoet. Het goedgekeurde groen gas wordt vervolgens ingevoerd op het regionale aardgasnet.

Ingebruikname volledige installatie
Naast de start van de groen gasproductie loopt de realisatie van de mestverwaardingsinstallatie volgens planning. De komende maanden worden de verschillende installatie-onderdelen stapsgewijs in gebruik genomen. Naar verwachting zal de installatie in de zomer volledig in gebruik genomen worden.

Bron: Twence

Publicatiedatum: