Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor kopersdag Online Flower Auction

Tijdens de kopersdag op donderdag 24 maart werd een grote groep inkopers bijgepraat over Online Flower Auction (OFA). Na de introductie en bekendmaking van de officiële startdatum werd de nieuwe veilingklok gedemonstreerd door middel van een ludieke loterij rond het thema speedboot. Aansluitend werd de gelegenheid geboden om vragen te stellen.

Veranderende wereld en noodzaak toekomstbestendige klok
Tijdens de presentatie werden de veranderingen in de wereld op het gebied van de bloemenhandel (met name rozen) toegelicht om daarmee het belang en de urgentie van een toekomstbestendige klok voor zowel kweker als koper te benadrukken.

Paul Holla en Arie van den Berg (initiatiefnemers OFA): “Samen met kwekers en kopers willen wij zorgen voor een efficiënte en betaalbare klok waarmee we de toekomst voor Nederland als handelsland voor bloemen willen veiligstellen.”

Vandaag voor morgen en aftuin veilen
Specifiek voor de kopers werd ingegaan op de voordelen van OFA zoals ‘vandaag voor morgen’ en aftuin veilen waardoor de bloemen rechtstreeks van kweker naar klant vervoerd worden en de bloemen in de ochtend al vroeg in de box van de koper staan. De voordelen die dit oplevert op het gebied van kwaliteit, efficiency én duurzaamheid werden toegelicht.

Officiële startdatum en proefveilen
De officiële startdatum is op 9 juni, vanaf half april al zal in kleine groepjes gestart worden met proefveilen. De veiltijd van maandag t/m vrijdag is vooralsnog vastgesteld op 10 uur. Er zal worden gestart met rozen maar ook vanuit andere productgroepen is er veel interesse.

Freek Smoes (CEO OFA): “De komende tijd gaan we de puntjes op de i zetten voor wat betreft de processen en techniek, hierin is het testen erg belangrijk. Er is gekozen om na de drukke meimaand te starten met veilen en we kijken natuurlijk enorm uit naar 9 juni.”

Speedboot
Bij Berg Roses in Delfgauw viel bij binnenkomst de grote speedboot gelijk op. De speedboot symboliseert de snelheid en wendbaarheid waarmee OFA haar nieuwe digitale landelijke veiling lanceert.

Tijdens de ‘demonstratie veiling’, geleid door de nieuwe OFA Veilingmeester Wout Oor, gold de gedrukte prijs op de klok als lotnummer. Zo werden vijf winnaars bekendgemaakt die binnenkort de snelheid van de OFA-speedboot letterlijk gaan ervaren op het Tjeukemeer.

Lees hier meer hier over Online Flower Auction

Publicatiedatum: