Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PanAmerican Seed viert 75-jarig bestaan

Dit jaar viert PanAmerican Seed dat het bedrijf driekwart eeuw actief is de tuinbouwsector. Ter gelegenheid van deze gedenkwaardige gebeurtenis blikt PanAmerican Seed het hele jaar door via een video-tijdlijn terug op haar historie. Ook worden in blogs en social media-posts herinneringen opgehaald aan de diverse baanbrekende productlanceringen en andere mijlpalen die door de jaren heen door het bedrijf en haar veredelaars zijn behaald.

"Het bereiken van ons 75e jubileumjaar is een echte teaminspanning die niet mogelijk zou zijn geweest zonder onze afnemers en collega's", zegt Anne Leventry, directeur van PanAmerican Seed. “We richten ons vaak juist op de toekomst en de op stapel staande grote ontwikkelingen. Dit terwijl het vooral ook de moeite waard is om terug te blikken op alles wat daaraan vooraf is gegaan en welke impact dit heeft gehad op de sector. We delen bijzonder graag ons verleden met u. En wij kijken er naar uit dit bedrijf naar het volgende tijdperk van zaadontwikkeling te leiden."

  • PanAmerican Seed Co. begon in 1946 in Paonia, in de Amerikaanse staat Colorado als een idee van drie pioniers in de sector: Claude Hope, Bob Holley en Charlie Weddle. Gevuldbloemige petunia's, begonia's en leeuwenbekken speelden de hoofdrol in het oorspronkelijke assortiment. De productiefaciliteit in Costa Rica kwam in de jaren 50 van de grond.
  • In 1962 sloot het bedrijf zich aan bij de Ball Horticultural Company.
  • In 1969 veranderde de introductie van de Elfin Impatiens de wereldwijde verkoop van perkplanten. De serie is in 1980 verbeterd en Super Elfin werd de bestverkochte impatiens in zijn soort.
  • De PanAmerican Seed-vestiging in Elburn, in de Amerikaanse staat Illinois, werd geopend en de ontwikkelingen stonden in de jaren 70 en 80 niet stil.
  • In de jaren 90 ontpopten zich nog meer revolutionaire sierteeltproducten, zoals de bekroonde Wave petunia's en Dragon Wing begonia's.
  • In de eerste jaren na de eeuwwisseling voegde Waller-Genetics de kleinbloemige Sorbet-violen en de Vinca Pacifica-serie toe aan het assortiment en met de overname van Kieft Seed in 2009 werd het segment vaste planten uitgebreid.
  • Met de introductie van de HandPicked Vegetables-collectie in 2015 kreeg de afzet van groente- en kruidenzaden voor zowel de
    particuliere tuinliefhebber als de groenteteler vaart.
  • De lancering van Beacon Impatiens bracht in 2019 wereldwijd de ziekteresistente I. walleriana terug in schaduwrijke tuinen.
  • In 2021 kwam met de Artisan-collectie de eerste Echinacea F1-hybride uit zaad met afzonderlijke kleuren op de markt. Daarmee
    diversifieerde PanAmerican Seed haar portfolio op het gebied van vaste planten en zaadtechnologie verder.

Het volledige historische overzicht is te zien in onderstaande video.

Voor meer informatie:
PanAmerican Seed
www.panamseed.com

Publicatiedatum: