Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henny van Gurp programmamanager voor Stichting Kennis in je Kas

Henny van Gurp (55) is per 1 februari het team van Glastuinbouw Nederland komen versterken. Als netwerkcoördinator Aardbei en Houtig kleinfruit onder glas neemt hij de portefeuille over van Janny Trouw, die de organisatie heeft verlaten om zich meer te kunnen richten op het eigen zachtfruitbedrijf.
 
De nieuwe netwerkcoördinator brengt veel tuinbouw- en glastuinbouwervaring mee. Voor zijn komst naar Glastuinbouw Nederland was Henny ruim achttien jaar werkzaam voor de ZLTO, waar hij zich als programma- en projectmanager vooral bezig heeft gehouden met innovatie en transitietrajecten voor de plantaardige sectoren.

Samenwerking met telers
Van oorsprong komt hij uit het onderzoek voor de glastuinbouw. Hij was werkzaam bij het toenmalige proefstation van PPO in Horst en het proefstation in Naaldwijk, dat nu businessunit Glastuinbouw is van Wageningen University & Research in Bleiswijk. In zijn onderzoeksperiode was Henny onder andere nauw betrokken bij de introductie van de trostomaat medio jaren negentig van de vorige eeuw. “Ik werkte toen ook al veel met begeleidingscommissies van telers. Mooi dat ik nu weer op een vergelijkbare manier ga samenwerken met ondernemers in de glastuinbouw. Ik vind het ook leuk dat ik de functie van Janny ga overnemen. Wij zijn immers vijftien jaar lang collega’s geweest bij de ZLTO.”

Programmamanager
De focus van de werkzaamheden van Henny komt te liggen op het zachtfruit. Daarnaast gaat hij zich tien uur per week ook inzetten als programmamanager voor Stichting Kennis in je Kas (KijK). Daarbij komt de nadruk allereerst te liggen op het onderzoeksprogramma  Kas als Energiebron. “Deze gecombineerde functies vormen feitelijk een perfecte afspiegeling van mijn loopbaan in de glastuinbouw de afgelopen decennia. Ik heb erg veel zin om aan deze uitdagingen te beginnen.”

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: