Yara maakt enkelvoudige Substrafeed meststof veiliger

Per 10 januari 2022 wordt YaraTera Sulfakal vervangen door het nieuwe product YaraTera Kalisultm. Hiermee wordt de zuurinbreng van deze meststof naar minder dan de helft teruggebracht. 

Gedegen risicoanalyse als pijler voor veiligheid
Binnen de YaraTera Substrafeed pakketten bevindt zich ook een pakket met enkelvoudige meststoffen. Het product dat de meeste veiligheidsrisico’s met zich meebrengt was Sulfakal. Veiligheid voor de mensen die betrokken zijn bij de handling van deze meststoffen is de hoogste prioriteit van Yara. Daarom is voor Sulfakal een risicoanalyse uitgevoerd.

Behoud van bewezen kwaliteit en eigenschappen
Deze analyse is door Yara gedaan vanaf de productie tot aan de aflevering bij de eindgebruiker. Daarbij zijn alle risico’s in kaart gebracht. Gebleken is dat er risico’s bij de productie en handling van de producten plaatsvinden. Er is hierbij niet alleen gekeken naar de eigenschappen van het product, maar ook naar de invloeden op de materialen en de manier van verladen. Hieruit is gebleken dat risico’s verminderd kunnen worden door de zuurinbreng te verlagen met behoud van productkwaliteit en -eigenschappen.

Belangrijke voordelen voor de teler
Met inachtneming van deze risico’s is besloten om een alternatief te bieden: Kalisultm. Yara heeft besloten om Sulfakal per 10 januari 2022 te vervangen door Kalisultm. De samenstelling van Kalisultm is zo gekozen dat de zuurinbreng per kg naar minder dan de helft is teruggebracht ten opzichte van Sulfakal en minder dan een derde ten opzichte van zwavelzuur. Dat maakt het product veiliger, vereenvoudigt het de verlading en logistiek op de productielocatie en de handling verder in het traject.

Kalisultm brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Minder dan de helft zuurinbreng ten opzichte van Sulfakal
  • Minder risico’s bij handling van product
  • Behoud van flexibiliteit in toediening van sulfaat
  • Lagere concentratie maakt nauwkeurig doseren eenvoudiger
  • Eenvoudig overschakelen

Voor meer informatie: 
Yara
www.yara.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven