Oboya Horticulture zet in op zon

"Wij willen dat 90% van onze productie van bloemenhoezen wordt aangedreven door zonne-energie "

Oboya China installeert een eigen zonne-energiecentrale om elektriciteit op te wekken. Eind december 2021 hoopt men deze in gebruik te kunnen nemen.

Honderden vierkante meters zonnepanelen
Op de Oboya-locatie in Qingdao, China, zijn ze momenteel bezig met de bouw van zonne-energievoorzieningen op de gebouwen van de Oboya Packaging Company, waar honderden vierkante meters dak bedekt zullen worden met zonnepanelen. In totaal zal het gaan om 650 m2 . Volgens Wu zal het project in fasen worden uitgevoerd. "De eerste fase zal 200 kilowatt opwekken tegen eind december 2021, wat ongeveer een derde van onze productiebehoefte zou zijn. De volgende stap zal zijn om dit uit te breiden, want ons uiteindelijke doel is om 90% van onze energiebehoefte te dekken. Het is een zeer betrouwbare manier om elektriciteit op te wekken en er is veel zon in Qindao, dus we zijn zeker van plan om het project uit te breiden. Ook zijn we bezig met een aansluiting op het Staatsnet, zodat overtollige energie aan andere gebruikers kan worden verkocht. In de toekomst zouden we dit ook voor onze andere producties willen gebruiken, niet alleen voor onze bloemenverpakkingenproductie."

De perfecte timing
Wu legt uit dat Oboya al gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen gebruikt voor zijn producten, maar het voelde nu als het juiste moment om verdere stappen te zetten en ook naar hun energieverbruik te kijken. "China begint het gebruik van steenkool terug te dringen, dus dat heeft ons aan het denken gezet. Bovendien hebben bijna 200 landen deze maand tijdens de Klimaattop in Glasgow een overeenkomst ondertekend om te stoppen met het gebruik van kolenenergie, wat op de lange termijn gevolgen zal hebben voor de energievoorziening. Daarom zien wij dit zonneproject als een mooie investering voor de toekomst van ons bedrijf."

Voor meer informatie:
Robert Wu
Oboya Horticulture Industries Hong Kong Ltd
robert.wu@oboya.cc  
www.oboya.cc 
www.horti.cn  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven