Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geplande Vlaamse wkk-subsidiestop legt afhankelijkheid van wkk bloot

Het akkoord over een Vlaams klimaatplan dat vorige week is bereikt, is in de Vlaamse glastuinbouw bezorgd ontvangen. Vlaanderen wil versneld stoppen met subsidies op warmtekrachtkoppelingen op gas. Details moeten nog uitgewerkt worden. De sector hoopt dat daarbij goed naar de mogelijkheden en onmogelijkheden wordt gekeken, zo blijkt uit een artikel van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt) waarin telers Didier Algoet en Tuur Galle, de Boerenbond én ook Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland aan het woord komen.

WKK-dilemma terug te zien in CO2-cijfers Nederland
Een warmtekrachtkoppeling bij een Vlaamse teler. Het plan van de Vlaamse overheid om sneller te stoppen met het subsidiëren van wkk's op gas is geschokt ontvangen, zo werd ook gisteren al duidelijk. 

Die laatste vertelt dat Nederland, vanwege het al langer ontbreken van subsidies op warmtekrachtkoppelingen, op zoek is naar alternatieve warmtebronnen voor de kas. In Vlaanderen is dat echter aanzienlijk moeilijker, onder meer omdat er veel minder aardwarmtepotentie is. Lees hier het hele artikel.