Hoe Osram helpt om hogere opbrengsten te garanderen

"We willen precies het licht brengen dat nodig is, waar het nodig is"

"Elke plant is anders en zo ook elk teeltbedrijf," zegt Rauno Pokall, senior productmanager bij Osram. Daarom biedt de onderneming niet alleen standaardoplossingen, maar voorziet ze klanten ook van precies het licht dat ze nodig hebben, in de vorm van op maat gemaakte systemen. "We willen precies het licht brengen dat nodig is en waar het nodig is."

Systeem afgestemd op de behoeften van de planten
"Of je nu krachtige ledcomponenten nodig hebt voor bovengrondse teelt of op zoek bent naar expertise op het gebied van tussenbelichting (interlighting), het is belangrijk dat je systeemoplossingen optimaal zijn afgestemd op de behoeften van de planten, waardoor een voorspelbare en continue groei mogelijk is," vertelt Rauno.

Als het bijvoorbeeld om kassen gaat, wil je werken met led-belichtingscomponenten die even effici├źnt als effectief zijn, zowel voor ledmodules als voor ledvoedingen. "Een hoog lichtrendement en het juiste lichtspectrum zijn van cruciaal belang." Met dit in gedachten ontwikkelde Osram nieuwe Optotronic Fit HC Led drivers met vermogensclusters van 400W tot 1.000W. Deze vermogens worden gecombineerd met Light Engine Modules voor een standaard en aanpasbare aanpak. "Met onze eenvoudig aanpasbare modules kunt u kiezen uit een uitgebreide reeks spectrale verdelingen en verlichtingsconcepten om te voldoen aan uw behoeften voor uw plant in zijn specifieke groeifase," zegt Rauno.

Maar er is meer. Osram biedt de bijpassende ledmodule en leddriver als een "systeem van systemen" voor tussenbelichtingoplossingen. "Het stelt telers in staat om verder geoptimaliseerde lichtomstandigheden te bereiken. De tussenbelichting wordt dichter bij de plant geïnstalleerd, waardoor schaduwen en gaten in de belichting worden vermeden en de plant een ideale groeistimulatie krijgt."

Online training
In een online training zal het team van Osram meer informatie delen over hun meervoudige oplossingen voor verschillende toepassingsgebieden in de tuinbouw, zoals vertical farms of hydrocultuurkassen.

De online training wordt gehouden op 28 oktober 2021, 09:00 CET.

Klik hier om u te registreren voor de online training op 28 oktober.

Voor meer informatie:
Osram
www.osram-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven