maandag 25 oktober, 16:00 uur

Toekomst van de trouwbloem centraal in internationaal webinar

Een marktsegment dat doorgaans continuïteit biedt, maar door corona bijna volledig tot stilstand kwam, is de trouwbloem. Op maandag 25 oktober a.s. organiseren FloraCulture International (FCI) magazine, International Association of Horticultural Producers (AIPH), en Flower Academy Italia een gratis webinar, waarin vakgenoten met elkaar van gedachten zullen wisselen over de toekomst van deze markt.

De talkshow wordt live uitgezonden vanuit de monumentale Villa Mosconi Bertani aan het Garda Meer, terwijl een aantal gasten in internationaal perspectief hun visie zullen geven over de enorme omvang van deze branche, de trends, kansen en bedreigingen die er spelen. Het online evenement duurt van 16:00 tot 17:30 uur en u bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.


Van linksboven mee met de klok: Willem van Ee, NLse ambassadeur in Italie; Simona Polli, SposaWhite; Patrizia Braida, Bloom's Academy; Valeria Randazoo, Myplant&Garden; Jules Lewis Gibson, Florits' Review Media Group; en Reinier Haasnoot, OZ Export.

Marktonderzoek van The Wedding Report wijst uit dat de waarde van global wedding market in 2019 meer dan 300 miljard dollar bedroeg. En toen sloeg in 2020 het coronavirus toe en bracht de trouwmarkt bijna tot stilstand.

Gastheer en Secretaris-Generaal Tim Briercliffe van AIPH zal afwisselend schakelen met de villa waarin co-hosts Charles Lansdorp (voormalig area manager Italië bij Bloemenbureau Holland, expert in de Italiaanse en mondiale sierteeltsector en sinds vele jaren wonend en werkend in Italië) en Ron van der Ploeg (redacteur bij FloraCulture International magazine) in een talkshow-setting wedding event planner, bloemschikonderwijzer en top bloemiste Patrizia Braida, Simona Polli (hoofdredacteur van het wedding magazine SposaWhite) en Myplant organisator Valeria Randazzo zullen interviewen. Laatstgenoemde zal daarbij de eerste details onthullen van het Wedding Pavilion op Myplant&Garden, de tuinbouwbeurs die van 23 tot en met 25 februari, 2022 plaatsvindt in Milaan.

Vanuit kantoor en huis zullen Jules Lewis Gibson, hoofdredacteur van het Amerikaanse bloemistenmagazine Florists Review, en Reinier Haasnoot, new business developer bij bloemenexporteur OZ Export ingaan op de laatste trends en dynamiek in het trouwbloemensegment. Het webinar is voor vakgenoten en gaat daarmee in op de rol tussen groothandelaar, bloemist en event planner en de noodzaak tot extreem korte lijnen, just-in-time delivery en kwaliteitsbloemen. Als eregast gaat de pas aangetreden Nederlandse ambassadeur in Italië, de heer Willem van Ee in zijn welkomstwoord in op de economische waarde van de branche en de rol die Nederland daarin speelt als leverancier en distributeur.

Dit webinar is mede mogelijk gemaakt door Anthura, Chrysal, Decorum, Dümmen Orange, Avalanche+, Hamifleurs and OZ Export. En partners De Nederlandse Ambassade, Bloom’s Accademy, Denis Zorzi, Fiori Italiani (AFFI), Flover, Holla Roses, Marta Paon, Myplant&Garden, Piet Vijverberg, Sonia Spose, Sonneveld Hydrangea, Tecarflor and Villa Mosconi Bertani.

Registratie is nu open en kan hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven