Vireõ plant sales digitaliseert plantenvoorraad met slimme SDF software Codema

Een plantenvoorraad in alle soorten en maten digitaal inzichtelijk maken voor jaarlijks 20 miljoen planten vanuit 8 locaties. Dat is de uitdaging die Codema en Vireõ met elkaar aangaan. “Dit systeem tilt onze professionaliteit naar een nieuw level.”

Bij Vireõ is in de turbulente periode van afgelopen jaar nog eens extra bevestigd dat inzicht in voorraad van groot belang is. Of de vraag nu wegvalt of juist hoog piekt, door te weten wat er staat, wat daarvan verkocht is en wat er nog aankomt, speel je in op ontwikkelingen in de markt. Vireõ begon daarom met het bouwen van een voorraadlocatie van 3000 meter. Dit ‘magazijn’ ligt centraal tussen de 8 productielocaties. Het is het verzamelpunt voor orders die Vireõ samenstelt voor transport naar de klant. Logistieke stromen werden door deze stap efficiënt ingericht. Dat gaf direct verbeteringen, maar er was behoefte aan overzicht.

Martin Hogenboom en Pieter Zwinkels

Voorraad digitaliseren
Als vervolgstap gingen Martin Hogenboom (Vireõ) en Pieter Zwinkels (Codema) een traject aan om de voorraadlocatie te digitaliseren. Toen kwekerij Amigo Plant deze plannen hoorde, duurde het niet lang voordat zij ook deelnamen aan de ontwikkeling. "Gezamenlijk kwamen we al snel tot de hoofdzaken waaraan het systeem moest voldoen:

  1. Voorraad afroepen met een app op de 8 productielocaties.
  2. Bij binnenkomst de voorraad voor ingangscontrole scannen zodat men nooit mis kan grijpen omdat iets niet is afgestuurd.
  3. Voorraad moet je altijd kunnen corrigeren, zowel op de werkvloer als op kantoor.
  4. Na orderpicken moet het systeem direct de fysieke voorraadaantallen bijwerken.
  5. De status volgen van alle orders gedurende het gehele proces.
  6. Voorraad moet op datum inzichtelijk zijn, zodat de doorlooptijd zichtbaar is, en producten altijd vers uit de kwekerij zijn.

Dit alles moet zorgen voor tevreden klanten door topkwaliteit planten, snelle levering en minimale foutmarge. Daarbij is er minder uitval doordat men de versheid van de voorraad inzichtelijk heeft."

Codema brengt in dit project de uitgebreide softwaremogelijkheden samen met gebruiksvriendelijke Android scanners.

Voor meer informatie:
Vireo Plant Sales
+31 297 820 200
vireo@vireo.nl
www.vireoplantsales.com

 


Codema Systems Group
+31 10 521 27 55
info@codemasystemsgroup.com
www.codema.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven